keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kuvapainotteinen tuntiselostus

Viime estetunnista sen enempää selittelemättä kuvat saavat tällä kertaa puhua puolestaan! Iso kiitos siis Essille, joka pimeässä maneesissa sai räpsittyä erittäin kivoja kuvia :) Meillä oli pitkällä sivulla simppeli kolmen pystyn sarja, joiden väleihin otettiin neljä laukka-askelta. Alkutunnista tehtiin myös voltit esteiden väliin, mutta ne jätettiin parin kierroksen jälkeen pois. Sasu olikin koko tunnin erittäin reipas ja positiivinen ja mietinkin, onko tämä ollenkaan sama hevonen kuin viime estetunnilla. Ensimmäiset hypyt olivat kuitenkin vielä vähän vauhdin ja tasapainon hakemista mutta onneksi volteilla ehti saada omat ajatukset kasaan. Saimme ihan ok hyppyjä aikaiseksi, mutten ratsastanut mielestäni tarpeeksi hyvin ja tein välillä ihan tyhmiä virheitä, kuten heitin ohjaa pois ennen estettä enkä tukenut pohkeella tarpeeksi, minkä johdosta Sasu pääsi kiemurtelemaan esteiden välissä.
Loppua kohden tsemppasin kuitenkin ihan täysillä ja varsinkin viimeinen kierros meni tosi hyvin! Paikat osuivat nappiin, hevonen oli suht suora ja puomit pysyivät ylhäällä. Sasu on vielä niin juniori ja kokematon esteillä, joten nämä pienetkin onnistumiset tuntuvat suurilta. Sen takia onkin tärkeää, että ratsastaja (eli minä) myötää hieman liioitellusti esteellä, jottei vaan nappaa turhaan suusta kiinni ja tuo hevosen hyvään paikkaan tasaisessa laukassa. Esteet olivat lopputunnista 90cm korkeudella mutta mitään ongelmaa ei onneksi sen suhteen ollutkaan. Lopussa saatiinkin kehuja hyvästä suorituksesta ja siitä, miten paransin ratsastustani tunnin edetessä. Näillä sanoilla on hyvä jatkaa eteenpäin!
Kädet korviin ja menox
En kommentoi.
Hevonen hyppää kuin lahna ja itse yritän vain roikkua mukana.


Linkki videoon (joka itseasiassa on kuvattu kännykällä kun videokamerastani loppui akku). Laitoin tekstitykseksi opettajan tärkeimmät kommentit, joita yritin muistella koko tunnin ajan.

PS. Iloisia uutisia kuuluu myös Huginnin ja Gletin eli issikkapoikien suunnalta. Ensi kuun 14. päivä eli reilun parin viikon kuluttua ponit muuttavat lähemmäs Turkua, tarkemmin katsottuna Maskuun! Meiltä on tallille vain reilu 20 minuutin matka mopolla, eli tämä tarkoittaa siis sitä, että voin hyvillä mielin jatkaa Hugon vuokraamista, kun kyydeistä ei ole enää pelkoa eikä ratsastuksia tarvitse enää perua samana aamuna, jos kuskille tuleekin muuta menoa. Itseasiassa ehdin tässä välissä käydä jopa kokeilemassa uutta superkivaa vuokrahevosta ja nyt hieman harmittaakin, että vuokraaminen ei onnistukkaan poikien muuttaessa lähemmäs. Aika ja rahat eivät millään riitä kahteen hevoseen ja ratsastuskouluun, joten jostain oli luovuttava. Tutun hevosen kanssa on kuitenkin kiva jatkaa treenaamista hieman uusissa maisemissa :)

4 kommenttia:

  1. Siis minkä kokoista Sasulla on hypätty? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on vähän paha mennä sanomaan kun en muista tunneista tiedä mitään :D Veikkaan että entisessä paikassa siinä metrin pintaan, iso hevonen tuo kuitenkin on niin pääsee vaikka minkäkokoisista esteistä yli jos vain ratsastaja osaa hommansa.

      Poista

Kommentoi rohkeasti!