sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Sisu-Sasu ja epäonnistumisia

Sellaista tällä kertaa. Viimeviikon estetunnista en olekaan ehtinyt vielä postailla, vaikka aikaa tunnista on kulunut jo hirveästi... Onneksi meidän Instagram-tilin @teamsuoraniskat seuraajat ovat saaneet ajoissa tietoa kuluneista ratsastustunneista ;)

Tehtävää en ala sen kummemmin selittelemään, sillä videosta sen huomaa varsin selkeästi. Meillä oli siis keskellä kenttää pituushalkaisijalla kolmen kavaletin in-and-out-sarja ja kahdella kaarevalla linjalla pystyt uralle päin. Pystyt hypättiin siis heti innarin jälkeen joko vasemmalle tai oikealle (näkyy videolta). Todella yksinkertainen tehtävä siis, mutta meillä oli hankaluuksia jo heti alkutunnista. Verryttelyravien ja -laukkojen jälkeen aloitettiin ensin pelkästään innarilla ja tultiin ravissa sisään. Tässä vaiheessa Sasu tuntui menettävän jokaisen jäljellä olevan energiahippusensa ja liikkui kuin täi tervassa. Mulla puski hikeä ihan kunnolla pintaan kun yritin ruunaa tuuppia kohti esteitä mutta turhaan. 

Ensimmäisellä kavaletilla on tietysti tarkoitus saada laukka nousemaan, mutta eihän se olisi yhtään kivaa jos kaikki sujuisi niinkuin Strömsössä. Me tulimme Sasun kanssa ravissa lähes joka kerta koko innarisarjan ja esteet vain kaatuilivat perässämme. En saanut millään laukkaa nousemaan esteen päällä ja Sasua ei kiinnostanut koko tunti sitten yhtään. Hyppymme olivat selättömiä enkä päässyt niihin yhtään mukaan vaan roikuin sitten mukavasti ohjassa kiinni kun hevonen heitti päätään ylös. 

Onneksi lyhyen pitkän innarilla hinkkaamisen jälkeen saatiin pari hyvää pätkää ja saatiin ottaa pieni hengähdystauko. Tämän jälkeen jatkettiin varsinaisella tehtävällä, eli innarin jälkeen kaarrettiin oikealle ja hypättiin pysty kulmaan päin. Tultiin tätä muutamaan otteeseen, minkä jälkeen lisättiin mukaan hyppy innarilta vasemmalle pystylle. Nämä hypyt sujuivat huomattavasti paremmin kuin alkutunnista, vaikken pystyillä saanutkaan istuttua täysin hevosta häiritsemättä. Paljon tuli ns. "tikkuhyppyjä" joissa näytän siltä kuin olisin suorittamassa mäkihypyn maailmanennätystä...

Hyvä esimerkki todella selättömästä hypystä: pää ylhäällä ja selkä alhaalla jännittyneenä.
Lopputunnista saatiin pari tarpeeksi hyvää hyppyä ja saatiin lopetella siihen. Pystyt olivat lopuksi noin 80cm pintaan, mikä ei kyllä tuntunut niin isolta hypätessä. Hieman jäi ristiriitaiset fiilikset tunnista, mutta ehkä meillä molemmilla oli vain hieman huonompi päivä. Ensi viikolla olisi tarkoitus hypellä uudestaan ja tällä kertaa toivottavasti ulkona, niin saisi vähän keväisempaa materiaalia tänne bloginkin puolelle :)
Mäkihyppääjä palveluksessanne.
Tällä viikolla olikin sitten puomitunnin vuoro. Kuvaajaa ei valitettavasti ollut mukana, mutta ei me mitään ihmeellistä tehtykään. Katsomopäädyssä oli kaarevalla uralla puomeja joita sitten hetken aikaa hinkattiin ravissa sekä laukassa ja pitkillä sivuilla tehtiin harjoitusravissa voltit puomien yli. Sisu-Sasu olikin todella sisukas ja yritti oikein kovasti miellyttää ratsastajaa ja tarjosi kaikennäköisiä vaihtoehtoja miten puomit voisi ylittää. Tyydyttiin kuitenkin vain siihen rauhalliseen ja tasaiseen vauhtiin ;) Tällä kertaa ruunanrupsukka olikin todella kiva ratsastaa ja nyt energiaakin piisasi. Tunnista jäi oikein kiva mieli ja Sasu sai tallissa kovasti kehuja ja rapsutuksia :)

3 kommenttia:

  1. Toi vaan on niiiin sun näkönen hevonen! Hienot te :)

    VastaaPoista
  2. Moi, Koskas tulee uusi postaus olis kiva lukee sun kirjoittuksia

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti!