sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Heppoja siellä, heppoja täällä

Tällä viikolla tulikin reilusti ratsastettua kun kävin kolme kertaa mustan ponin selässä ja vielä peräkkäisinä päivinä! Keskiviikkona oltiin Sauvossa ja omistaja oli tälläkin kertaa seuraamassa menoa. Saatiin ohjeita jatkoon, ja kuulemma tehtävämmenä on nyt opettaa pojat esteille, hauskaa! Omistaja pystyttikin meille toiselle pitkälle sivulle minimini ristikon ja toiselle puolella sitäkin pienemmän kavaletin. Tultiin näitä kaikissa askellajeissa tutustumisena, eikä mitään ongelmaa esiintynyt missään vaiheessa.
Kaunis toi mun ilme :D
Hassu poni pysähtyi keskelle kavalettia :3
Ravissa tein vähän ympyröitä ja voltteja kun vauhti välillä kasvoi mutta kyllä Huginn niistä hyvin rauhottui! Laukassa kun aloitettiin tulemaan ristikkoa niin siitähän se riemu vasta repesi, poni mennä puksutti eikä millään meinannut innostukseltaan rauhottua :D Itseäni vain nauratti, taisi poika tykätä :) Lopussa sitten oltiinkin jo niin kilttiä ja rentoa ponia, on se ihana :)
Oli pakko laittaa tää kuva kun Hugo laukkaa niin ylämäkeen :D
Eka hyppy vähän isohko
Antakaa anteeks mun myötäykselle....
Lopuksi käytiin kävelemässä noin 10 minuuttia tallin metsissä, ihan kivoja reittejä sieltä löytyi! :)
<3
Torstaina olikin oman tunnin vuoro Artukaisissa, ja sain estetunnille parikseni Pasin. Olihan se vähän erilainen Huginniin verrattuna kun piti suurinpiirtein potkia laukkaan, mutta alkutahmeuden jälkeen siitäkin kuoriutui esimerkillinen tuntiponi! Hypättiin kolmen esteen sarjaa neljän laukan väleillä ja lopuksi esteet oli lähemmäs kasikymppiä. Kuvaajaa ei valitettavasti ollut, mutta meillä meni oikeasti tosi hyvin :D Pasi oli hassu ja luttana, loppuraveissa se kulki todella reippaasti ja hienosti, voi kumpa sen saman energian saisi myös alkuverryttelyyn!

Perjantaina olin Hugon ja Jennyn kanssa Kata Albrechtin klassillisen kouluratsastuksen valkussa. Taivaalta tuli sangoittain vettä niskaan mutta eihän me heppatytöt pelätä pientä vesisadetta :) Tunnilla tehtiin avotaivotuksia, mitkä ovat avain onneen ja tölttiin. Aloitettiin taivuttelulla ja asettelulla ja Hugo oli yllättävän rauhallinen. Avossakin piti vain kääntää lonkkaa niin poni jo väisti, oli ihan mieletön fiilis! Ravissa tosin koko paketti vähän karkasi ja poni kuumui, yritä siinä sitten tulla avoa suoraan ja hallitusti :/ Kyllä se vieläkin sujui ihan tyydyttävästi, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Kävelyjen jälkeen nostettiin käyntiavosta suoraan laukka, mikä osoittautui meille aika hankalaksi. Hugo kyllä lähti eteenpäin, mutta väärää askellajia (ravia) ja väärään suuntaan (keskelle pois uralta). Jäätiin laukannostoja sitten hiomaan, ja loppuun saatiin ihan mielettömän hyviä ja voimakkaita nostoja! Se nosti fiilistä taas ylöspäin ja sain lopetella. Tunnista jäi toisaalta hyvä mieli, mutta en ollut ihan tyytyväinen mun omaan ratsastukseen. Jennyä seuratessa tunsin itseni ihan aloitteliaksi kun en saanut ponia kuriin ja heiluinkin selässä varmaan ihan miten sattuu :D No, onneksi tiistaina mennään taas ratsastamaan ja voin jatkaa tätä harjoitusta!

1 kommentti:

  1. Jeee postaus! Mut hei vähä reenii nii teist kuoriutuu varmasti oikee huippuratsukko ;) ja hyvin teil meni kyl keskiviikkonaki, oon iha kateelline miten saat sen menee nii hyvin ku mulla meni sillo sen kaa nii penkin alle XD

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti!