keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Myöhästyneitä kuvia

Anteeksi hiljaiselo! Olen ollut nyt kaksi viikkoa töissä ja muun ajan mökillä tai ystävieni luona, joten aikaa blogille ei valitettavasti paljoakaan ole ollut. Tällä hetkellä en käy ratsastamassakaan, kun Artukaisissa hevoset lomailevat, oripojat ovat astumassa muualla eikä ratsastuskenkäkään mahtuisi edes jalkaan! Jalassa ei siis onneksi ollut murtumaa, mutta iso ruhje siinä on. Keppejä käskettiin käyttämään viikon tai pari riippuen paranemisnopeudesta, ja pystyinkin kävelemään ilman niitä suht hyvin jo viikon jälkeen. Vielä en kuitenkaan ole uskaltautunut juosta tai hyppiä päättömästi, mutta pikkuhiljaa tässä edetään :)

Uusia kuvia ja videoita menneistä ratsastuksista on vaikka millä mitalla, mutta en tosiaan ole ehtinyt istahtamaan koneen äärelle. Tämä postaus sisältää siis reilusti materiaaleja, mutta vähän vähemmän tekstiä :)

Tästä tunnista on jo kauan aikaa, oli hevosten vuoden ensimmäinen estetunti ulkona, joten vähän jännitti miten menisi. Hevoset olivat kuitenkin erittäin fiksuja eikä mitään pöllöilyä ilmennyt! Lopputunnista Hani alkoi kuitenkin vähän kuumumaan ja esteiden jälkeen se lähti hieman viemään, mutta ei sen vakavampaa :) Videot on kuvattu pääosin lopputunnista, ja siinä näkyy meidän pieni ratamme jota hyppäsimme. Esteet olivat korkeimmillaan siinä 70-80cm välillä.


Sitten hypätään ajassa pari viikkoa eteenpäin ja illatkin ovat jo mukavasti valoittuneet :)
Noin kuukausi sitten Reksi-ponilla ratsastelua pitkästä aikaa, oli ihan hirveä tunti enkä tykkää ponista ollenkaan :D Reksi on erittäin tahmea ja herkästi pukittava poni, joten odotukset tunnin suhteen eivät olleet kovinkaan korkealla. Allaolevasta videosta selviää kaikki oleellinen.
Riina ja Jekku + minä ja Reksi :) Jalustinkin näköjään auennut hurjassa menossa ;)


Reksillä ratsastamisen jälkeen sain onnekseni alleni ihanan Wilda-tamman jolla olin mennyt kaksi kertaa aikaisemmin, molemmat estetunteina. Wilda on nuori mutta erittäin sympaattinen ja toteuttaa ratsastaessa paljon kuskin toiveita. Varsinkin alkutunnista tamma tahtoo mennä hieman raskaaksi ja etupainoiseksi, mutta kun vauhtiin päästään kunnolla niin siitä paljastuukin oikea estehirmu! Koskaan se ei ole vielä kieltänyt tai edes yrittänyt hidastaa esteelle, vaan hyppää ne erittäin mielellään korvat tötteröllä :) Wilda-kuvista iso kiitos Essille!
Huonolaatuisimmat kuvat napattu videolta :)
Tunnin jälkeen molemmat iloisina ja väsyneinä :)
Tässä videossa myös klippejä alkuvuodesta, sillä ne eivät ole vielä blogiin päässeet. Wilda oli silloin vielä uusi tulokas ja aika raakile, mutta nyt siitä irtoaa jo hienoja hyppyjä :) On tuo aika kultainen <3

Kesäloman ensimmäisinä päivinä oltiin taas Emman kanssa Sauvossa ratsastelemassa poneilla :) Päätettiin tällä kertaa raahata tikut maneesiin pientä jumppaamista varten. Ratsastettiin eriaikoihin, Emma ensin Gletillä jonka jälkeen minä Huginnilla. Vaihdettiin ratsastajaa aina loppuverkoissa, sillä haluttiin testata, miltä toisen hevonen tuntuu :) Gletti oli hieman ärsyttävä ratsastaa, se punki kokoajan uran keskelle eikä millään malttanut kuunnella apujani. Hugo sensijaan meni hyvin rennosti loppuun asti ja Emma tykästyi siihen kovasti. Alkutunnista Hugo kipittikin menemään melkoista vauhtia ja esteillekkin tuli pari isompaa hyppyä sen takia, mutta muuten se oli oikein kiva ratsastaa! Tallissa annettiin hevosille vielä niiden mössöt ja pestiin hiestä, jonka jälkeen ne pääsivät nauttimaan tuoreesta ruohosta ulos :)
Ihana tallikisu!
Ai kamala häpeän näitä mun ilmeitä....
Mitenköhän se onnistui saamaan noi jalat tuonne puomien väliin? :D
Olin tosiaan pessyt sitä 10 minuuttia ja näin paljon Hugo arvosti vaivaani...
Tässä vielä Emman tekemä videopostaus päivästämme. Ai kamala kun nuo minun "Hyvääh!" -kannustukset kuulostavat kamalilta haha :D Koittakaa kestää!


Siinä kaikki tälläkertaa :) Palaillaan tippumispostauksen parissa!

1 kommentti:

Kommentoi rohkeasti!