perjantai 9. tammikuuta 2015

Talviratsastelua

Viimeviikolla käytiin Emman kanssa pitkästä aikaa Sauvossa ratsastamassa pojat kevyesti. Ajatuksena oli hypätä pienen tauon jälkeen jumppaavaa estetehtävää, muttan Emman unohtaessa kunnon ratsastusvarusteet kotiin päätimme hylätä tämän ajatuksen ja ratsastaa sileällä. Tämä olikin ihan hyvä idea, sillä ponit toimivat erittäin hyvin molemmilla!

Talliin tullessamme Hugo odottikin nätisti karsinassa uudet kengät ja tilsakumit jaloissaan. Gletin kävimme nopsaan hakemassa tarhasta ja napsimme muutaman kuvat. Harjasimme kuraiset ja sottaiset ponit parhaamme mukaan, jonka jälkeen heitettiin varusteet niskaan ja suunnattiin maneesille.

Emman juoksuttaessa Gletistä ylimääräiset pöllöilyenergiat pois (joita loppujenlopuksi ei ollutkaan) kävelin Huginnin kanssa pitkät alkukäynnit ja ravailtiin rennosti pidemmällä ohjalla saaden lihakset lämpimäksi suht kylmällä säällä. Hugo tuntui jo alusta asti miellyttävältä ja rauhalliselta ratsastaa, joten ajattelin kiinnittäväni ratsastaessani enemmän huomiota pikkuseikkoihin. Ratsastin siis muutamat väistöt käynnissä ja ravissa, minkä lisäksi tein ravissa siirtymisiä käyntiin ja takaisin lyhyeillä väleillä. Hugo oli ihan jees, mutta jännittyi niskastaan häiritsevän paljon, jolloin se ei pystynyt tukeutumaan ohjaan ja ratsastus näytti kieltämättä aika epäsiistiltä kirahvikaulaisen hevosen kanssa. Aika usein päädyinkin ympyrälle antaen lisää ohjaa ja houkuttelemalla ponia matalempaan muotoon, mikä toimikin hetkellisesti. Suuntaa vaihtaessa poni taas jännittyi ja taisi ottaa pienet lähtöspurtitkin toisessa päässä kun ulkona varmasti liikkui mörkö! Siitä sitten hetken keskusteltiin että saako päädystä lähteä äänennopeudella vai pitääkö ravata nätisti. Päädyimme viimeiseen vaihtoehtoon.

Ainut kuva maneesista.
Laukassa ratsastin hetken aikaa kevyessä istunnassa hieman reippaampaa laukkaa, jonka jälkeen istuin alas ja jatkoin ympyrällä tehden tempon muutoksia puolen kierroksen välein. Tämä onnistui meiltä hyvin ja Huginn vastasi nopeasti apuihini, tosin edelleen pitkäkaulana. Vaihdoin suuntaa ja tässäkin kierroksessa onnistuttiin hyvin. En viitsinyt laukkuuttaa ponia sen enempää, kun tehtiin ravissa jo niin kauan töitä, joten siirryin ravailemaan loppuraveja hieman pidemmällä ohjalla ja käveltiin vielä pitkät palauttelukäynnit.

Lopuksi suunnattiin maneesin ulkopuolella räpsimään parit halipusikuvat heposista, jonka jälkeen vietiin hepsut karsinaan vilttien alle lepäämään. Hugo taliaivona menikin heti harjauksen jälkeen piehtaroimaan uusi puhdas viltti päällään, kiitos vain. Rasvattiin jalat ja korjattiin jälkemme, jonka jälkeen kotimatka alkoi :)






Huomatkaa uusi blingbling-kypärä!


Pusipusi nuuhkunuuhku
















"Voi luoja mikä keila..."
Karvakamu <3
Kuvista kiitos Emmalle ja pappalle! :*

2 kommenttia:

  1. Ooo paljon siistimpi tää uus ulkoasu ja kiva ku sunki blogi on taas heräilly henkiin! :D ihanii noi kuvat! :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti!