lauantai 21. maaliskuuta 2015

Belfast "Sasu"

Näin alkuun pahoittelut postausten viivästymisestä, olen saanut materiaalit kaverilta kovin myöhään enkä ole viitsinyt kirjoittaa kuvatonta postausta. Aiemmin tällä viikolla oli oikeasti tarkoituksena kirjoittaa ja julkaista tämä postaus, mutta jouduin pieneen "onnettomuuteen" moponi kanssa liikenteessä, joten muutama päivä kului toipuessa niin fyysisistä kuin psyykkisistä vammoista. Mutta pidemmittä puheitta 12.3 torstaiseen puomituntiin!
"Tästä mä hipsin varovasti yli yks kaks!"
Voltilla ulospäin ympyrästä
Yllätys oli aikamoinen kun tunnille sainkin yllättäen uuden, ison heppasen Sasun. Sasu on siis melko uusi tulokas eikä siitä ole jäänyt oikeastaan minkäänlaista mielikuvaa kun se ei ole meidän tunnilla vielä koskaan ollut. Nyt arpa suosi minua ja sain olla ryhmämme ensimmäinen koekaniini! Ja tosiaan olin hyvin onnekas, sillä tämä hevonen oli kuin luotu minulle. 
Sasu oli jo heti alkukäynneistä lähtien hyvin lupaavan oloinen ja tutki uteliaana ympäristöään. Ravissa se oli todella kevyt ja miellyttävä ratsastaa ja harjoitusravikin oli hyvin tasaista. Tehtävämmenä oli tulla puolikkaan ympyrän kaarella kolmea puomia, joista keskimmäisellä käännettiin voltti ulospäin ympyrästä. Tämä sujui meiltä hyvin, vaikka niin iso hevonen ei kääntynytkään ihan vaivattomasti pienelle voltille. Ennen puomeja saatiin hyvät suoristukset ja hevonen kuunteli pohjeapuja hyvin. Tultiin tätä samaa tehtävää ravissa molempiin suuntiin ja vasen oli ehkä aavistuksen verran hankalampi. Näin onneksi edellinenkin ratsastaja oli sanonut ja osasin siihen varautua.
"Kato puomi!! Haloo eksä nää siin on puomi nyt mennään!"
Laukassa verryteltiin ensin tulemalla pelkkää puoliympyrää, joten keskipuomilta ei vielä käännetty mihinkään. Tässä kohtaa meille tuli vaikeuksia, sillä välit olivat todella pitkät eikä me millään meinattu päästä niitä juuri yhdellä laukka-askeleella. Sasu olisi helposti voinut ottaa kaksi kokonaista laukkaa väliin, mutta askeleen pidentäminen olikin sitten jo ihan eri asia. Kyllä siinä hiki virtasi niin hevosella kuin ratsastajallakin ja vatsalihakset huusivat hoosiannaa yhä kovempaa ja kovempaa. Hetken piinan jälkeen saatin kuin saatiinkin välit tultua yhdellä laukalla, jonka jälkeen meille suotiin ansaittu kävelytauko.
Kädet kuriin kuskilla
Hengähdyshetken jälkeen vaikeutettiin tehtävää sillä tavalla, että keskimäisen puomin päällä vaihdettiin laukka toiseen suuntaan. Tultiin siis tehtävää eräänlaisella kahdeksikolla, sillä keskiympyrällä oli puomeja yhteensä kuusi kappaletta ja tässä kohtaa niistä oli käytössä neljä (kolmansia puomeja ei siis tultu ollenkaan, toisin kuin alkutunnista). Tultiin siis oikeassa laukassa pitkää sivua pitkin puoliympyrän ensimmäiselle puomille ja toisella puomilla vaihdettiin laukka vasempaan. Katsomopäädyn kautta laukattiin jälleen keskiympyrän toisen puolikkaan puomeille ja keskimäisen päällä laukka vaihtui takaisin oikeaan.
Tässä kohtaa Sasu oli aivan elementissään ja painoi menemään korvat tötteröllä puomeille. Voi miten pienestä toinen voikaan olla niin iloinen :) Laukat vaihtuivat todella näppärästi, mitä nyt pari kertaa jäi ristilaukalle. Jossakin kohtaa ruuna alkoi imemään jo hieman liikaa puomeille ja kuumui laukanvaihdoista, mutta tuli silti samalla sekunnilla tosi hyvin takaisinkin. Meidän ei tarvinnut kauan tehtävää hinkata, sillä askeleet sopivat väleihin hyvin ja laukanvaihdot olivat täsmälliset.
Loppuraveissa Sasu oli edelleen innoissaan ja liikkui reippaasti eteenpäin, mutta pikkuhiljaa sekin rauhoittui ja ravasi tyytyväisen rennosti pärskien. On se vaan kyllä niin mun tyylinen kaviokas! Tykästyin ruunaan ihan todella isosti ja toivoin Heidin nyt antavan sen mulle tulevillekin este- ja puomitunneille. Vihdoin löytyi myös sellainen heppanen, joka ei ihan heti lahoa alle, haha ;)
"Hajuhaju nuuhnuuh"
Yllä vielä loppukevennys, jossa nauraa räkätän jollekin ilmeisen hauskalle asialle, josta minulla ei ole enää mitään muistikuvaa :D Koko tunnista jäi kyllä erityisen hyvä mieli, enkä meinannut malttaa ollenkaan pysyä housuissani, kun odotin seuraavan viikon tuntia. Toivottiin Heidiltä koulutuntia jos meillä sattuisi olemaan jaettu maneesi, mutta tällä viikolla olikin estetunti, kun saatiin koko kenttä käyttöömme. Siitä tunnista hieman myöhemmin postausta kun saan kuvat ja videot kaverilta :)

11 kommenttia:

  1. Oo sovit tonne Sasun selkään ku nakutettu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! :) se tuntui kyllä tosi sopivalta menopeliltä!

      Poista
  2. Samaa mieltä Moonan kanssa, katoin jo heti alkutunnista et sovitte niiiin hyvin yhteen! :'D mut hienosti teillä meni :3

    VastaaPoista
  3. Moi, Mites sun siten sen mopon kanssa oikein kävi? Mutta eikö olisi reilua muita kohtaa, että uusi hevonen olis ensin niin et muutkin saisi kokeilla sitä kerran ja sen jälkeen siten katsotaan jos sä sait sen useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaaduin keskelle risteystä. Ja hevonen on ollut tallilla jo syksystä asti ja kaikilla on ollut mahdollisuus sitä kokeilla, joten nyt kun se annettiin mulle niin nyt myös ratsastan sitä tunneilla seuraavat 4 viikkoa vähintään. Meillä ei ole tapana vaihdella hevosia keskenään huvin vuoksi, vaan yhtä hevosta ratsastetaan niin kauan kunnes siihen ollaan tutustuttu hyvin ja osataan asiat kunnolla. Kaikki ehtii kyllä vuorollaan Sasulla ratsastamaan jos niin haluavat. Ja nyt mun vuoro on ensimmäisenä tällä hevosella treenata.

      Poista
  4. Olisit laitanu sen tohon postaukseen et se on tullu syksyllä luulin et se on tullu vasta nyt syksyllä.
    Mites sun siinä siten kävi kun kaaduit? =o(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No postauksessa luki että se on melko uusi tulokas. Ja niin, syksyllä se tuli... Oli tosi liukasta niin mopo lähti alta, pieniä ruhjeita raajoihin muttei mitään vakavaa vammaa tullut.

      Poista
  5. Heipsan! Sasu on kyllä ihana heppa! :) Olen itsekkin mennyt sillä nyt melkeen koko tämän kauden, lukuunottamatta muutamaa Retu ja Reksi tuntia :D valloittava tapaus! Kivan näköstä tuo teidänkin meno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla! :) Se on kyllä ihan äärettömän mukava hepsu!

      Poista
  6. Onneksi ei käynyt pahemmin. Tiedäthän että siinä olisi voinut käydä paljon huonomminkin? =(
    Mun tutulle kävi moppon kanssa aika huonosti.

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti!