maanantai 30. maaliskuuta 2015

Todellista koulutuuppaamista ja ilmoitusasiaa!

Kuten edellisessä postauksessa sanottu oli viime viikolla vuorossa koulutunti normaalin puomitunnin sijasta. Sileällä treenaaminen ei tullut yhtään liian aikaisin, sillä edellisestä kerrasta Artukaisissa oli kulunut jo lähes puoli vuotta. Tunti tuli siis todella tarpeeseen.

Suureksi ilokseni sain kuin sainkin Sasun jälleen ratsukseni ja odotin tuntia innoissani. Pitkät jalustimet tuntuivat ensialkuun vierailta, mutta totesin tämän olevan paljon miellyttävämpää kuin polvet suussa istuminen. Sasun satula on erittäin mukava ja kokonsa puolesta kuin luotu omalle pyrstölleni. Pystyin siis istumaan koko tunnin hyvässä asennossa, vaikka pakaralihakset olivatkin tunnin jälkeen ihan puutuneet pelkästä istumisesta.
Pahittelut kuvien rakeisuudesta, jouduin muokkaamaan niitä rajulla kädellä kun alkuperäiset olivat jostain syystä ihan mustia.
Aloitettiin ensin ravissa keventelemällä uraa pitkin hakien hyvää tempoa ja tuntumaa suuhun. Pian otettiin mukaan raviväistöt vasemmalle pituushalkaisijalta uralle. Itselleni on vielä hankalaa väistättää keventäen kun en pysty vaikuttamaan kunnolla istunnallani, mutta kyllä siellä muutama hyväkin väistöpätkä oli. Paljon sain vain muistella sen ulko-ohjan tuen tärkeyttä ettei hevonen väänny ihan banaaniksi kaulastaan.
Vaihdettiin suuntaa ja nyt istuttiin alas harjoitusraviin. Jatkettiin edelleen väistöillä, mutta nyt väistätettiin oikealle pituushalkaisijalta. Tämä suunta oli meille selkeästi helpompi, tiedä sitten johtuiko se siitä, että pystyin nyt vaikuttamaan istunnallani vai oliko tämä suunta Sasulle vain mieluisampi. Loppua kohden Sasu tuntui kiirehtivän vähän liiaksikin väistöissä, joten minun piti jälleen muistaa pitää ulko-ohjasta tarpeeksi vastaan ja pitää hevonen suorana.
Hengähdystauon jälkeen muutettiin tehtävää niin, että toisella pitkällä sivulla tehtiin avotaivutusta kahdessa osassa, eli peilin kohdalla (kentän puolessa välissä) suoristettiin. Tehtiin tätä siis edelleen ravissa, mikä sujui meiltä ihan siedettävästi. Alkuun Sasu olisi kovin mielellään lähtenyt kokonaan uralta pois (tässä vaiheessa voimme taas muistella sitä ulko-ohjan tuen tärkeyttä) ja mennä lompsottanut suoraan kaula mutkalla. Pieniä onnistuneita pätkiä saatiin sentään vähän väliä, mutta parempaankin olisin pystynyt. Tässä välissä taidettiin jatkaa verryttelyä laukassa suoraa uraa pitkin. Sasu oli tasainen ja kuuliainen, vaikka olisikin todella kovasti halunnut laukata vielä reippaammin maneesia ympäri ;) Päädyttiin kuitenkin laukkaamaan ihan kuskin määrittämän vauhdin mukaan.
Tästä lähdettiin jatkamaan tehtävää toisesta suunnasta ja nyt lisättiin ravitaivutusten jälkeen laukkataivutukset toisella pitkällä sivulla. Laukassa ei tarvinnut muuta kuin hieman taivuttaa sisäänpäin ja vain ajatella avoa, muuta ei meiltä vaadittu kun tämä oli sen verran uusi asia. Ravissa avotaivutukset menivät tässä oikeassa kierroksessa paremmin ja laukat nousivat sulavasti. Laukassa Sasu tipahti vain kerran raviin, muuten saimme oikein hyvät pätkät aikaiseksi! Videon perusteella jalatkin astuivat hieman ristiin, hyvä me ;)

Loppuun kevenneltiin vielä hetken aikaa, kunnes saatettiin heppaset pois maneesista. Tunnista jäi päällepäin oikein hyvä fiilis, hieman tietysti harmitti liikkeiden vaatimattomuus, en siis saanut tuotua hevosesta esiin omasta mielestäni tarpeeksi hienoja väistöjä vaan ne jäivät kovin laimeiksi. Noh, ehkä tästä on suunta vain ylöspäin :) Sovittiinkin nyt opettajan kanssa, että koulutunnit tulisivat nyt vähän useammin kuvioihin, jotta päästäisiin kehittymään myös sillä saralla. Tämähän ei haittaa meitä yhtään! Videoon lisäsin tällä kertaa musiikin, sillä taustalla oli niin paljon hälinää ja opettajan kommentit muille oppilaille olivat liian selkeästi kuultavissa. Toivottavasti pidätte! :)

Hoxhox! Tehtiin yhteistyönä Hevosvoimat pelissä -blogin kanssa meille yhteinen Instagram tili Teamsuoraniskat! Tilin nimi saattaa ihmetyttää monia, mutta työn alla on postaus tästä aiheesta teille selvennykseksi. Nyt siis kaikki kipinkapin seurailemaan meitä, Instagramin puolella tulee reaaliajassa kuulumisten päivittelyjä ja kurkistuksia ennakkoon, mitä tulevat postaukset sisältävät. Suoritamme Instagramin puolella myös pieniä arvontoja ja kilpailuja seuraajien kesken, joten nyt ei ole mitään tekosyytä miksi et lähtisi meitä stalkkaamaan! ;)


6 kommenttia:

  1. Mutta eikö kouluratsastus oo kaiken perusta ennen kun aletaan edes harkitsemaan hyppäämistä?
    Ihmetelinkin että oo ollu koulutunnilla puoleen vuoteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis en ookkaa ikinä ratsastanut sileällä ennen tätä tuntia, en edes tiedä miten hevonen kääntyy tai hidastaa. Sileällä mennään ihan joka kerta, niin esteiden väleissä kuin puomitunneilla silloinkin kun ollaan sen puomin päällä. Avotaivutukset ei meitä paljon lohduta rataa hypättäessä...

      Poista
  2. Eikö oisi järkevämpää olla koulutnti esim............... joka klolmas viikko vaikka on este ryhmä. Eihän hevosellekaan oo hyväks vaan hyppäötä tai mennä puomeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ilmeisesti ole huomioinut että hevoset ovat TUNTIHEVOSIA, ne kyllä menevät aivan tarpeeksi monta koulutuntia muilla ratsastajilla 6 päivää viikossa. Sitä paitsi puomit eivät rasita hevosta yhtään millään tavalla, niitä saisi mennä vaikka joka tunti, eli se ei ole mikään syy. Estetunteja yksi hevonen tekee viikossa noin 2-3 kappaletta ihan jokaisessa ratsastuskoulussa, koulutunteja moninkertaisesti enemmän.

      Poista
  3. Ai jaa. Voisitko tehdä ne lupaamasi erikoispostaukset ja joku ei hevos/ratsastus aiheinen postaus olis kiva ettei blogi ala käydä tylsäksi. Sen just oon huomioinu hevosia alkaa varmastikin kyllästyttää ja siten aletaan sekoilla ja temppuilla kesken tunnin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos postausehdotuksista. Kommenttisi saa minut kuitenkin erittäin vihaiseksi, yksikään meidän tallimme hevosista ei sekoile tai ole sekoillut millään tunnilla! Hevosemme ovat elämänsä kunnossa, miten edes kehtaat väittää muuta kun et mitään mistään tiedä. Tallilla käy kerran viikossa hierojakin hoitamassa hevoset läpi! Olen niin vihainen tästä, että otan nyt anonyymeiltä kommentointioikeudet pois käytöstä kunnes Taru osaat taas käyttäytyä. Nyt kannattaa miettiä mitä olet sanonut, jos netissä ei osaa käyttäytyä niin sitten pitää sulkea se tietokone. Asiattomien kommenttiesi takia muut mahdollisesti mukavat anonyymit eivät pysty viestiä kirjoittamaan ja se on sinun aiheuttamaa. Olen erittäin pettynyt käytökseesi.

      Poista

Kommentoi rohkeasti!