sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Takaisin alkeistunnille

Viimeviikon torstaina eli lähes puolitoista viikkoa sitten oli jälleen estetunnin vuoro ja listassa oli onnekseni nimi Hanin kohdalla. Hevonen kuitenkin oli ollut jo kahdella tunnilla ennen omaani, joten hieman mietin kuinka se tulisi jaksamaan koko estetunnin. Maneesin tultaessa huomattiin normaalin opettajan tilalla ennestään tutun sijaisen, joka oli pitänyt meille viimevuoden puolella yhden estetunnin. Osattiin siis jo heti alussa varautua liian helppoon ja tylsähköön tuntiin ja hieman silmiämmekin siinä jo pyöriteltiin.
Hani oli onnekseni vielä virkeä ja toimi omalla moottorilla, laukannostoissa se heitti pienet pukitkin ilmoille. Ärähdyksestä moinen pelleily kuitenkin loppui ja sitten oltiinkin niin kilttiä tammaa. Ravissa verryteltiin ns. valssikevennyksessä, eli kaksi ylhäällä, yksi alhaalla jne. Tunnilla hypättiin siis toisella pitkällä sivulla uralla(...) kolmen esteen sarjaa yhden askeleen väleillä ja katsomon päädyssä olevaa kavalettia. Esteet pysyivät koko tunnin kavalettikorkuisina ja tehtävä meni kaikkien osalta hyvin (lukuunottamatta paria tippumista ja ferrarin lailla kaahaamista, hehe). Koko ryhmämme oli jostain syystä tosi väsynyt ja heitimme vain huonoa läppää ja nauroimme toisillemme, tässä vaiheessa säälisin hieman ressukka-sijaistamme. Ainakin oli hauska ja hieman leikkituntimainen estetunti. Noh, palataas aiheeseen...
Tunti näkyy kokonaisuudessaan videolla, joten en lähde sen tarkemmin sisältöä selittämään. Tämä sijaisemme jostain kumman syystä piti kovasti lauseesta "harjasta kii!" ja sitä saimme jokainen kuulla vuorollamme. Sinänsä inhottavaa, sillä itse en ainakaan tuolla tavoin pystynyt vaikuttamaan ponnistuspaikkoihin millään tavalla. Aloittelijathan tätä kikkaa käyttävät juuri sen takia etteivät vahingossakaan nyppää hevosta hypyn aikana suusta jos sattuvatkin jäämään jälkeen. Meillä ei kyllä sen suhteen ollut mitään ongelmia, joten tuo tapa johti pikemminkin vain huonoihin lähestymisiin ja töppöaskeliin ennen estettä. Hani meni kuitenkin kiltisti joka kerta yli eikä tainnut kertaakaan edes kolauttaa puomiin tunnin aikana.



Tunti oli suht nopeasti ohi, mutta saimme ainakin muutaman kerran tulla tuota sarjaa. Kuviakin tunnista on, mutta lisäilen niitä erikseen toiseen postaukseen, kunhan vain saan ne kaverilta :) Tämän viikon tunnistakin on pian postausta tulemassa hieman uudenlaisen heppasen kanssa, joten pitäkää silmät auki :) Erikoispostauksetkin ovat työn alla, julkaisen ne sitä mukaa mitä koulutöiltäni suinkaan ehdin.

9 kommenttia:

  1. Uujes vihdoi postaus! Mut tosi kivsu tää ja toi tunti oli kyl jotain niin kummallista :D

    VastaaPoista
  2. Moi, Kyllä sitä on välillä hyvä hyppä täkkin niitä kavaletti korkuisia esteitä eikä aina vaan niitä isoja kammotuksia.
    Mun mielestä on hyvä opetella pienillä esteillä ja siten kun on hyppännyt niitä pieniä niin tasapaino ja muu tarvitava on sillä tasolla, että opettaja on kanssa sitä mieltä, että voidaan korottaa esteitä ja se on ratsastajalle ja hevoselle turvallista niin sen voi siinä vaiheessa tehdä ei ennen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin minun mielestäni mitkään esteet eivät ole kammotuksia ja hyppään mielelläni metrin pintaan olevia esteitä. Olen hypännyt ihan tarpeeksi noita ristikoita ja hyväksyn ne pelkästään alkulämmittelyssä ja täysin tuntemattoman hevosen kanssa, mutta ei ne saa koko tunnin isoimmiksi esteiksi jäädä. Ja kyllä meidän oma opettajamme hypyttää meitä ihan omalla tasollamme, mutta nuo esteet eivät sitä vastaa.

      Poista
  3. Mitä Viivi sanoisit selaiselle joka on vasta hyppännyt pari kertaa niitä kavaletti kokoisia ja pelkää hyppätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se ei liity millään tavalla tähän postaukseen tai edes tähän blogiin, mutta sanoisin, että jatkaa työskentelemistä niillä puomeilla ja kaveleteilla ja saa onnistumisien kautta itsevarmuutta.

      Poista
  4. Mutta ajatelin vaan ja kyllä se vaan mun mielestä liityy.

    VastaaPoista
  5. Mäkin oon ollut ton opettajan tunneilla, yhdellä estetunnilla ja yhdellä koulutunnilla. Mekin mentiin silloin kahden esteen linjaa, eikä ne nousseet kuin max. 60 cm korkeuteen ja ihan kokenut ryhmä meillä kyllä oli. Muakin jäi silloin vähän harmittamaan. Mutta tän opettajan koulutunti oli kyllä todella antoisa, ja sanoikin että on itse kouluratsastaja ja ilmeisesti vasta valmistunut ratsastuksenohjaaja :) ja käyn siis samalla tallilla kuin sä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se sitten vähän selventääkin jos opettaja ei ole niin kokenut :D koulutunnilla en itse ole ollut niin siitä ei ole kokemusta mut tosi kiva jos opettaa paremmin siellä! :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti!