torstai 26. maaliskuuta 2015

Liikkuvaa kuvaa

Alkuun lisään pari viikkoa vanhan videon tunnista, jolloin teimme Sasun kanssa laukanvaihtoja (linkki). Jos et ole ehtinyt kyseistä postausta vielä lukemaan niin suosittelen sen tekemään nyt!

Tässä postauksessa kerron pääasiassa viimeviikon estetunnista, jonne päädyinkin jälleen Hanin kanssa. Tällä kertaa oma opettajamme oli onneksi pitämässä tuntia ja saatiin uudestaan hypätä sarjatehtävällä. Tällä kertaa esteet olivat järkevän kokoisia ja tehtävä itsessään oli myöskin edellistä kertaa haastavampi.
Aloitettiin tunti verryttelemällä hevosia tehden kiemuroita toiselle pitkälle sivulle ravissa. Kaksi hyvää ja pulleaa kaarta oli hyvä saada mahtumaan sivulle ja tämä sujui meiltä ongelmitta. Kiemurreltiin molemmissa suunnissa ravissa jonka jälkeen jatkoimme laukassa uralla ja ympyröillä niin kevyessä- kuin perusistunnassakin. Testattiin että kaasu ja jarru toimivat, sillä niitä tuli tarvitsemaan estetehtävässä. Aivan peruslämmittely siis ilman mitään kikkoja.
Aloitettiin tulemaan sarjaa niin, että esteet olivat vielä ristikoita. Sisään tultiin laukassa kavaletti-kavaletti-innarille, yhden laukan väli pystylle, kaksi laukkaa toiselle pystylle ja kaksi laukkaa viimeiselle okserille. Välit olivat meille todella hyvän mittaiset, mutta ensimmäisille kavaleteille emme oikein saaneet askelia sopimaan. Asiaa olisi kyllä varmasti auttanut jos olisin itse pitänyt pohkeet kunnolla kiinni, mutta empäs sitä ikinä lähestymisessä muistanut...
Videolta pysäytettyjä kuvia
Ninja
Pikkuhiljaa esteet nousivat ja lopputunnista viimeinen okseri olikin reilu 90cm, mikä alkuun hiukan jännitti itseäni Hanin pukittelun takia. Ongelma kuitenkin saatiin ratkottua sillä, että alastulossa en jäisi puristamaan sisäpohkeella vaan pidin jalkaa ehkä hieman irti kyljestä. Hani oli tästä tahattomasta puristamisesta ottanut nokkiinsa ja päätti ilmoittaa tyytymättömyytensä pukkaamalla. Viimeinen kierros sujui tosi hyvin ilman ongelmia eikä estekään tuntunut enää isolta.

Videoon jätin äänet, jotta kuulisitte opettajan antamat ohjeet, sillä en ehdi tämän tarkemmin tuntia analysoida. Ruotsinkirjat nimittäin odottavat koeviikon jälleen alkaessa. Tämänpäiväisestä tunnista tulee varmasti viikonlopun aikana postausta mikäli vain ehdin saada materiaalit kavereilta. Koulutunti on pitkästä aikaa tulossa ja toivoinkin Sasua jälleen ratsukseni :)

1 kommentti:

Kommentoi rohkeasti!