tiistai 5. toukokuuta 2015

Totista tuuppaamista

No ei kyllä sitten ollenkaan. Viime torstaina päätettiinkin ihan extempore pitää puomitunnin sijasta koulutunti, kun kaikilla oli hevosetkin vaihtunut. Osa porukasta halusi mennä ilman satulaa ja me muut nostettiinkin alkutunniksi jalustimet kaulalle. Oikein höntsätunnille sitten mentiinkin. Opettajamme tykkäsi kuitenkin kiusata meitä hetken aikaa käskien keventämään ravissa ilman jalkkareita, mikä oli ainakin itselleni hyvin epämiellyttävää. Kaulalla olevat jalustimet onnistuivat jotenkin painamaan ikävästi sisäreisiäni keventäessä ja ai että miten mojovat mustelmat niissä nyt onkaan! Pakko tunnustaa, että luistin tästä tehtävästä ja istun peppu penkissä aina silloin kun kukaan ei nähnyt, heh.
Kuitenkin mukavaa vaihtelua nämä sileäntunnin ovat kyllä, ei sitä aina jaksa niitä tikkuja hinkata tai laskea askelia puomien välillä. Tällä tunnilla jouduttiinkin ratsastamaan kaarteita ja väistöjä hieman tarkemmin mitä estetunneilla.
Aloitettiin tunti jakautumalla kahteen pääty-ympyrään niin, että ympyrällä ratsastettiin molempien pitkien sivujen peililtä peilille. Ympyröiden avoimella puolella piti väistättää hevosen takaosaa ulospäin muutaman askeleen ajan. Tehtiin tätä tehtävää siis harjoitusravissa, mikä olikin Lentun kanssa todella mukavaa, sillä sillä on kivat ja tasaiset askeleet ja muutama vuosi sitten tulikin tammalla treenattua ihan koulukisoihinkin asti näitä tehtäviä. Nyt siis palattiin pitkästä aikaa vanhan lemppariponin selkään :)
Pitääkö sitä ratsastaessakin näyttää niin ylimieliseltä...?
Hetkeä myöhemmin muutettiin tehtävää niin, että aina peilien välissä suoristettiin hevonen ja vaihdettiin toiseen suuntaan kahdeksikon tyylisesti. Avoimella puolella väistätettiin edelleen takapäätä. Lenttu oli ajoittain suoristuksessa hieman vino ja tykkäsi puskea sisälavan kanssa menemään, mutta vähän runsaimmilla puolipidätteillä ja huomauttavalla sisäpohkeella saatiin taas paketti kasaan ja etupää hallintaan. Sama ongelma ilmeni vasemmassa kierroksessa väistöissä: Lenttu kulki ympyrän kaarella etuosa edellä eikä taipunut siis kunnolla rungostaan väistössä. Opettaja neuvoi kuitenkin pitämään hyvin ulko-ohjan tuen jo suuntaa vaihtaessa sekä saamalla pohjeavut kunnolla läpi ja niiden myötä saatiin taas jotain kontrollia tekemiseen.
Söpöin otus <3
Hieman huonona hetkenä otettu kuva, mutta tässä ilmeisesti yritetään saada jotain väistönpoikasta aikaiseksi.
Ajoittain Lenttu tuppasi pakoilemaan tuntumaa vetämällä itsensä pakettiin ja meno näytti tältä. Hyi miten jännittynyt poni.
 Laukkaa jatkettiin edelleen samoilla ympyröillä kuin alkutunnista. Verryteltiin ensin molemmissa kierroksissa ympyröillä hakien rauhallista ja rentoa laukkaa ilman väistöjä, mutta pian jatkettiin kahdeksikolla. Ravissa tultiin siis edelleen suoristuskohtaan jossa vaihdettiin suuntaa ja nostettiin laukka parin askeleen ajaksi. Avoimella sivulla siirryttiin hyvissä ajoin takaisin raviin ja väistätettiin takapäätä ulospäin. Jälleen ravissa suoristamaan ja nostettiin uuden suunnan mukainen laukka ja laukattiin muutama askel.

Tehtävä oli todella kiva ja Lenttu oli tasaisen varma suorittaja. Väistöihin oli toki haasteellista saada heti laukan jälkeen tasapainoinen ravi ja toteuttaa vaaditut asiat, mutta kyllä sekin alkoi pikkuhiljaa sujua. Laukka ei aluksi tuntunut pyörivän yhtään ja se töksötti kamalasti, mutta ei se videolta katsottuna näyttänyt yhtään pahalta. Parissa viikossa on vain ehtinyt Sasun isoon ja matkaavoittavaan laukkaan tottua :D
Kokonaisuudessan totinen tuuppaus oli todella mukavaa ja heppakin oli niin kamalan kiva ratsastaa. Ensikerralla on jälleen tikkujen hyppely vuoro ja toivomme hyvinkin hartaasti pääsevämme vihdoin ja viimein ulos kentälle. Tuntuu, että jokaikinen hevosharrastaja Suomessa on jo avannut kenttäkauden. Kaikki muut paitsi me. Noh, onhan tässä vielä koko kesä aikaa harrastaa! Palaillaan :)
Joo tota...

3 kommenttia:

  1. Kyllä sä aika selkee koulutuuppari oot ku sen verran hyvin meni tämä eheheh ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä se näytti kanataisko kokeilla jotain koulukisoja?

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti!