torstai 14. toukokuuta 2015

Tumpelot hyppäämässä

KUVAPALJOUS VAROITUS!
Jos pitkät kuvapostaukset tylsistyttävät ja katsoisit mieluiten videoita, niin tämä postaus kannattaa suosiolla kiertää kaukaa. Kerrankin päästiin ihanalla ilmalla ulos ratsastamaan, joten kuvissa ei tällä kertaa säästellä!
Riina ja Lissu tekemässä tuttavuutta Sasun kanssa :)
Viimeviikon torstaina hypättiin siis vihdoinkin ulkona ja sää oli mitä mainioin! Ennen tuntia kannettiin tyttöjen kanssa puomit ja tolpat kentälle kun omat hevosemme olivat jo tunnilla. Kasattiin pysty ja okseri kokorataleikkaa tyylisesti ja näitä hypättiin siis kahdeksikossa.

Tunti aloitettiin verryttelemällä ravissa tehden molemmissa suunnissa päätyihin isompia ja pienempiä ympyröitä ja pitkillä sivuilla joko ravattiin eteenpäin tai koottiin lyhemmäksi. Sasu olikin jo edellisellä tunnilla verrytelty mukavan pehmeäksi ja vastaanottavaiseksi, joten pyrin vain pitämään tasaisuuden läpi verkan. Pian otettiin laukka mukaan työskentelyyn ja jatkettiin siitä mihin ravissa jäätiin. Nyt varsinkin laukan pidentämisen jälkeen oli tärkeä huolehtia siitä, että hevosen saa ajoissa takaisin harjoituslaukkaan ennen kulmaa. Suorilla piti myös keskittyä siihen, että hevoset olivat tosiaan suoria eivätkä valu salakavalasti kentän aitoja kohti.
Hetken kävelyn jälkeen otettiin ohjat takaisin tuntumalle ja aloitettiin hyppääminen ristikolla pienen ristikon ja pystyn yli. Tarkoituksena oli tulla rennossa laukassa sisälle ja esteen päällä tietenkin vaihtaa oikeaan laukkaan. Kahdeksikkoa piti tulla peräkkäin niin monta kertaa, kunnes opettaja toisin sanoi. Kuulostaapa helpolta, eikö? Olin melkeimpä helpottunut siitä, että esteitä ei ollut yhtään enempää ja tehtävä oli maailman yksinkertaisin. Mutta eihän se olisi yhtään kivaa jos aina menisi niinkuin Strömsössä eikä mitään ongelmia ikinä olisi. Se tuli kyllä harvinaisen selväksi tällä tunnilla.

Suoraan sanottuna Sasu oli aivan pönttö. Heti ensimmäisen minimini ristikon jälkeen se lähti kauheaa vauhtia painamaan kohti kentän kulmaa ja oli niin pörheänä että! Hetken tilannetta hämmästeltyäni otin hevosen kiinni ympyrällä, jotta saataisiin jotain kontrollia touhuun ja jatkoin pystylle. Tämänkin esteen jälkeen oli niin hirveän kivaa lähteä kovaa viemään, mutta Sasu tuli kuitenkin jo reilusti ennen kulmaa takaisin ja sain jatkaa toiselle kierrokselle korjaamaan virheitä. Uusintakierros sujuikin jo puolet paremmin ja rauhallisemmin kuin ensimmäinen ja Sasu oli koko ajan avuilla, joten saatiin siirtyä kävelemään.

Seuraavilla kierroksilla esteitä nostettiin ja pystystä muutettiin okseri, mutta tehtävää tultiin samalla tavalla kuin alussa. Sasu oli edelleen innokas ja imi esteille, mutta se tuli aivan superhyvin takaisin kiinni! Välissä ei tarvinnut tehdä enää ympyröitä vaan pystyin jatkamaan suoraan esteeltä toiselle rennossa ja rauhallisessa laukassa. Ihan mieletön fiilis oli koko tunnin! Hevonen oli oikeasti hankalalla päällä ja vaikeasti kontrolloitava ja kerrankin pystyn myöntämään että kyllä, minä ratsastin hyvin ja ratkoin vaikeita tilanteita nopeasti. Pyrähdyksissä en jäänyt miettimään, vaan istuin tiiviisti satulaan ja otin hevosen samantien takaisin. Mitään mahdollisuutta alta pois juoksemiseen ei saanut antaa ja avut oli vietävä kyselemättä läpi.
Sasulla on meneillään identiteettikriisi, sehän on tässä ilmiselvästi hirvi??
Toisella kierroksella maltettiin jopa odottaa estettä.
"PIDÄ TUKASTA KIINNI MAMMA NYT MENNÄÄN!"
"KATO MAMMA ILMAN JALKOJA!!"
Tottakai tein virheitä esteitä lähestyessä kun en nähnyt paikkaa ja Sasu joutui hyppäämään aika pohajsta, minkä seurauksena se vetikin oikein kokonaisen herneenpalkon nenään ja lähti kiikuttamaan heti alastulossa. Opettaja kuitenkin kehui hyvistä ratkaisuista ja päättävyydestä, joten saatiin lopettaa siihen kun itse ratsastin hyvin, vaikka hevonen olikin vähän vikuri. Koko tunti oli meidän kaikkien osalta ihan täydellistä säheltämistä, mutta se vasta hauskaa olikin! Kaikki nauroivat läpi tunnin ja vaikka hevoset olivatkin hieman liiankin innokkaita, pysyimme silti positiivisina ja kaikilta taisi jäädä päällisin puolin oikein hyvä fiilis. Vaikka opettajalla taisikin iskeä epätoivo vähän väliä meidän kanssa ja kirosi tämän harrastuksen, niin ei me sentään aina näin tumpeloita olla ;D Ei tämä saa niin vakavaa olla!

Tunnin jälkeen lähdettiin hihitellen maastoon ja hevosetkin vaikuttivat erityisen tyytyväisiltä ja taisivat hymähdellä omissa mietteissään meille tyhmille kaksijalkaisille. Tallin pihassa otettiin vielä muutamia kuvia meidän suloisita ratsuistamme, vaikka olimmekin ihan yltäpäältä kuolassa sen jälkeen. Kotona löysin muuten jopa silmäni yläluomesta kuivunutta hevosen kuolaa! Laukan huumassa sitä oli onnistunut roiskumaan niinkin pitkälle.
Kyllä voi pientä tyttöä hymyilyttää tunnin lopussa! Huomatkaa runsas kuolan määrä jopa housuissani asti.
"Taputapu raapsraaps hieno poika!"
Niin komea poika <3
Söpö-Sasu paljastui pieneksi isoksi löröhuuleksi :3
"Sasu hei mitä sä teet? Hei nyt stop lopeta."
Tänään ei ollutkaan ratsastustuntia Turun Maljan vuoksi, mutta kävin moikkaamassa Hugoa ja Glettiä pitkästä aikaa! Tänään ne muuttivat siis uudelle tallille Maskuun ja olin omistajan apuna purkamassa muuttokuormaa. Olipas ihana nähdä poikia pitkästä aikaa! Ensi viikolla onkin sitten tarkoituksena jatkaa taas näiden karvanaamojen kanssa työskentelyä Emman kanssa :)

11 kommenttia:

  1. Mä ainakin tykkään kun on paljon kuvia :) Hyvältä näyttää teidän meno ja nää kuvat on tosi kivoja!

    VastaaPoista
  2. Moi, Oliteko ensimmäistä kertaa kentällä tänä keväänä?
    Me ei oo päästy vielä kentälle kun on ollut aika sateista ja
    kenttä märkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meidän ryhmä oli ekaa kertaa, mutta hevoset ovat olleet muilla tunneilla jo monesti ulkona :)

      Poista
  3. Tämäpä erittäin kiva postaus :3 toi tunti meni oikeesti niin säätämiseks kaikilta, mut kiva näinki välillä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kiitos ems :3 ja jep, jos tällei ny kerran vuodes nii hui :'D

      Poista
  4. Oi vitsi kuin söpöjä kuvia! :D

    VastaaPoista
  5. Mikä hevosilla mahtoi olla? Eli hevoset ei ollu sitä ennen kentällä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurihan totesin että ovat muilla ratsastajilla olleet ulkona jo lähes kuukauden verran :D Meidän tunnilla on käynyt vain aina niin huono tuuri että juuri torstaisin sataa vettä joten MEIDÄN ryhmä oli nyt ekaa kertaa ulkona. Ei niillä hevosilla mikään ollut, olivat vain vähän innostuneita mikä on täysin normaalia :D

      Poista
  6. Tarkotin just et hevoset oli kyllä ollu jo kentällä. Keskiviikkona on nyt aika monta kertaa kanssa satanut.

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti!