tiistai 9. kesäkuuta 2015

Ahkeraa treenaamista

Näin alkuun jo etukäteen pahoittelut piiiiitkästä postauksesta! Nyt saatte kerralla lukea tarkkaa treeniselostusta, katsella miljoonia kuvia ja lopuksi näette vielä videopostauksen päivästämme. Koittakaa siis kestää!

Muutama viikko sitten ratsastettiin Emman kanssa Hugolla puoliksi kun Gletti oli tekemässä vauvaheppoja. Annoin Emman ensin kiivetä selkään puoleksi tunniksi testailemaan Hugoa, jonka jälkeen ratsastin loput puoli tuntia. Aloitettiin kentällä, mutta Hugoa taisi hieman jännittää vieressä oleva kova liikenne, niin siirryttiin sitten suosiolla maneesiin. Siellä se oli huomattavasti rennompi ja nyt Emmakin uskalsi jo alkaa ratsastamaan ;) Ensin tarkoituksena oli hypätä muutamaa estettä, mutta alkusähläyksen takia päädyttiin tulemaan vain korotettua puomia muutamaan otteeseen ympyrällä. Emma ehti tulemaan sitä hyvän tovin molemmissa suunnissa, kunnes itse kiipesin selkään.

Kuski suorassa mutta penkki vinossa :(
Hugo oli jo siis hyvin lämmitelty, mutta se kävi todella kuumana ja alkuun oli hieman hankala ratsastaa. Kävelin sen kanssa siis hetken, jotta saisin sen kuulolle ja avuille ennen ravia. Tein myös muutamat pohkeenväistöt molempiin suuntiin Hugo suoritti nämä hyvin. Pikkuhiljaa poni alkoi tasaantua ja jatkoin vielä hetken aikaa ravissa työskentelemistä ennen laukkaa. Tein paljon ympyröitä ja suunnanmuutoksia ja lopulta poni tuntui jo tosi hyvältä. Kavalettia tulin vain ihan muutaman kerran, sillä Hugo oli jo pikkasen väsynyt ja hikoili runsaasti. Pian aloinkin loppuverryttelemään ponia pidemmällä ohjalla ravaillen ja houkuttelemaan sitä venyttämään alaspäin. Jäähdyttelyjen jälkeen yritettiin vielä ottaa parit söpöstelykuvat ulkona, mutta ponia ei kyllä kiinnostanut mikään muu kuin ruoka :D Lähdettiin siis melko nopeasti takaisin talliin ruokkimaan nälkäinen karvakasa.

Yritimme ottaa "vakavia" rakennekuvia...
...mutta hikistä ja väsynyttä ponia ei kiinnostanut poseeraminen :(
Sen sijaan ruoho ja kukkaset maistuivat!
Haistelttin yhdessä kesäisiä voikukkia.


Viimeviikolla meillä olikin hieman tiukempi aikataulu ja päädyttiin ratsastamaan samaan aikaan Hugo ja Gletti. Yhtään kuvaa tai videota emme siis kerinneet ottamaan, mutta tuskin mitään ihmeellistä postausta olisin siitä kuitenkaan saanut, joten kirjoitan nyt tähän samaan. Menin siis Huginnin kanssa vajaa tunnin sileäntreenin maneesissa, jossa olikin pohjankunnostustyöt meneillään. Ylimääräinen hiekka oli kasattu maneesin keskelle, joten ulkoreunoilla oleva pohja oli nyt tosi hyvä! Maneesin oven suussa oli vielä työkoneita, joita piti tietenkin kamalasti puhista kun menimme ohi. Työskenneltiin siis pääasiassa toisessa päädyssä ja maneesin keskiosassa, mutta tilaa oli silti vaikka muille jakaa. Emma suuntasi Gletin kanssa kentälle, joten saatiin molemmat ratsastella omassa rauhassa.

Tällä kertaa pyrin jo heti alusta asti siihen, että hevonen menee juuri sitä vauhtia, mitä itse haluan eikä se saa missään kohtaa juosta pois alta. Aloitin siis ratsastamalla kulmia. Jokaisessa kääntymispisteessä väistätin joko hevosen etupäätä tai takapäätä pyrkien kääntymään "kolikon päällä". Tällä tavoin Hugo tuli todella nopeasti avuille ja käveli maltillisesti eikä yhtään yrittänyt kiihdytellä ravissakaan. Ravissa kulmien ratsastaminen samalla tyylillä oli toki astetta hankalampaa ja niistä tuli hieman pyöreämpiä, mutta en antanut tämän haitata, sillä hevonen toimi allani juuri miten toivoin. Tehtiin myös paljon suunnanmuutoksia, eikä taidettu kertaakaan koko tunnin aikana mennä pelkästään samaan suuntaan uraa pitkin täyden kierroksen verran. Kääntymisiä ja kulmia tuli siis koko ajan vastaan.

Kukkuu!
Laukkaa pyöritin hetken aikaa ympyröillä hakien rauhallista ja hidasta tempoa. Se onnistui yllättävän hyvin ja sain melkein jopa pyytää hieman lisää vauhtia ja energisyyttä. Nopeasti olin kuitenkin tyytyväinen ponin työpanokseen ja jatkoin keventelyä loppuravien merkeissä. Pitkästä aikaa jäi koko ratsastuksesta hyvä fiilis, koskaan ei ole tainnut meillä mennä vielä näin hyvin :) Ja tietysti juuri silloin kun ketään ei ole katsomassa ja todistamassa, heh.

Tällä viikolla mennään taas keskiviikkona Maskuun karvakorvia moikkaamaan, ja suunnittelin ratsastavani joko kouluratoja tai sitten treenaan tölttiä ja keskityn enemmän askellajien puhtauteen. Saa nähä mihin lopputulokseen päädyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!