sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Askellajimestari(t)?


Pojilla selvästi neuvottelut meneillään!

Voi pojat miten Hugosta on tullut nyt lähiaikoina kiva ratsastaa! Jokaisen kerran jälkeen on saanut hymyssä suin poistua maneesista, kun poni on toiminut niin hyvin ja miellyttävästi. Myöskään tämä kerta ei tehnyt poikkeusta, vaikka itse hieman mokasinkin varusteiden kanssa tulevaa treeniä ajatellen.

Ehdittiin siis tällä kertaa ratsastaa Emman kanssa peräkkäin, joten ratsastuksista on taas kuva- ja videomateriaalia saatavilla. Pahoittelen jo etukäteen videon pituutta... En osannut millään valita ns. "parhaita paloja", joten videolla näkyy siis lähes koko tunnin sisältö. Tuskin se kauheen monia ainakaan haittaa, haha :D

Tällä ratsastuskerralla päädyin siis treenailemaan tölttiä ensimmäistä kertaa maneesissa. Tallissa olin kuitenkin asettanut satulan hieman edemmäs, kun ajattelin ratsastavani vain rennosti joitain koulukiemuroita. Tölttiä ajatellen satula olisi pitänyt olla aika reilustikin taaempana, jotta hevosen lavat pääsisivät esteettömästi liikkumaan. Noh, tiedänpähän ensikerralla suunnitella treenin etukäteen. Tällä kerralla töltti oli siis epäpuhdasta ja hieman laukkatahtista, mutta tämä olikin kokonaan oma moka. Hevonen silti yritti rehellisesti ymmärtää apujani ja tölttäsi muutamat pätkät ihan kivasti. Pätkien välissä verryttelin tietenkin kevyessä ravissa ja annoin Hugon kulkea omavalintaisessa muodossa sitä sen enempää painostamatta.

Ponikin hymyilee!Laukkaosuuden jätin aika vähäiselle ja pyrin vain siihen, että se on rauhallista eikä hevonen kaahoita oman mielensä mukaan. Alkuun laukka olikin hieman ponnetonta ja surkeaa, mutta pikkuhiljaa saatiin sitä mukavasti aktiivisemmaksi. Taisin ottaa vain parit nostot molempiin suuntiin, sillä halusin välttää Hugon runsasta hikistymistä. Lopussa meillä olikin suht tyytyväinen ratsastaja ja rento hevonen! Ei kyllä uskonut, että tätä ennen Hugolla oli kolme täyttä vapaapäivää aikaa kerätä virtaa... Hienosti osasi poni käyttäytyä!

Poni venyveny ja kuski könökönö

Taputapu hieno poika! 
"Tuleeks hyvä selfie?"
Hyvä selfie tuli!

En ymmärrä tota meidän otsapantaa... jokaikisen treenin jälkeen se on valunut lähes silmille. Vinkkejä?
Namuja hienolle pojalle!

Tyytyväiset kaksi- ja nelijalkaiset!
Hugo oli kiltti poika ja jakoi ruohotupsut tarhanaapurinsa kanssa :) 


10 kommenttia:

 1. Oi tämä erittäin kiva postaus viivs :3 kukakohan noin kivoi kuvii otti :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kiitoksia x) jaa a kuule ku en tiiä :o varmaa joku kalle

   Poista
 2. Mitä teet tuolla Hugon selässä kun yrität saada sen tölttään? :) itsekin ratsastaa issikalla ja haluaisin kokeilla tölttiä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensiksi hevosella pitää olla takaosassa tarpeeksi voimaa, jotta se pystyy voimakkaasti liikkumaan koottuna. Käynti pitää koota lyhyeksi ja asetus pitää olla sisäänpäin, tässä avotaivutus on hyvänä apuna! Istun tiiviisti satulaan ja nojaan ihan aavistuksen verran taaksepäin, jotta paino ei olisi hevosen lavoilla vaan takapään päällä. Ohjissa on kunnon tuntuma suuhun ja nostan hieman hevosen päätä ylöspäin ja annan avut samalla tavalla kuin raviin siirryttäessä :) Itse olen tosiaan harjoitellut töltin ratsastamista ihan valmennuksissa (tosin eri hevosten kanssa) ja näillä ohjeilla aina saanut tölttiä. Tietysti hevosesta riippuen tölttiä voi olla helpompi ratsastaa, mutta esim Hugolla on ravi vahvempi, joten tölttiä varten pitää hevosta valmistella paljon enemmän ja huolellisemmin kuin automaattisesti tölttäävää issikkaa.

   Poista
 3. Okeip. Kenen valmennuksissa oot käyny jos itsekin sit menis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän taitaa vaikuttaa vain Ruotsissa, Jenny Gagnér niminen nainen, joka on juuri islanninhevosiin erikoistunut. Valmentaa äärettömän hyvin, mutta uskon että löydät myös ihan Suomesta sulle sopivan valmentajan :)

   Poista
 4. Ketä sä suosittelisit Suomesta?

  VastaaPoista
 5. En oo käynyt kenenkään suomalaisen islanninhevosiin erikoistuneen valmentajan tunnilla, mutta Hugon kans ollaan käyty Katariina Albrechtin kouluvalmennuksissa ja ovat olleet hyviä!

  VastaaPoista
 6. Miten toi hevonen voi mennä sulla noin järkyttävää tölttiä jota ei voi edes sanoa töltiksi? PM-tason hevonen sulla alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhy yhy luitko postausta ollenkaan? Juurihan siinä sanoin että satula esti tehokkaasti puhtaan töltin ratsastamisen, sillä se ei antanut juuri ollenkaan lavoille liikkumistilaa oman mokan takia. Sekä kokeilin tölttiä ensimmäistä kertaa maneesissa Hugon kanssa, missä se ei sillä kertaa onnistunut :):):)

   Poista

Kommentoi rohkeasti!