torstai 16. heinäkuuta 2015

Vanhan herran ratsastus

Tiistaina pääsinkin taas seuraavan suomihevosen selkään. Lauri on jo 18-vuotias ruunanrupsukka, joka on nuoruudessaan kilpaillut menestyen kouluradoilla HeA - luokissa. Nyt se viettää leppoisia eläkepäiviä tehden silloin tällöin tunteja pääasiassa sileällä. Omistajan mukaan hevosella voisi edelleen kiertää kisoja tasonsa puolesta, mutta valitettavasti vanhuudenvaivat ovat tälle esteenä.


Linssilude
Laurin kanssa mentiin siis kentällä kevyesti kaikki askellajit läpi ja tehtiin hieman väistöjä käynnissä sekä ravissa. Se oli todella miellyttämishaluinen ja koko ajan hyvin avuilla, joten ratsastaminen oli mielekästä ja hevonen todella tuntui pitävän työskentelystä. Alkuun lämmittelin ja verryttelin hevosta pitkään käynnissä tehden pysähdyksiä ja pohkeenväistöjä kumpaankin suuntaan ja ravissa keventelin uraa pitkin ja myöskin isoilla ympyröillä. Pikkuhiljaa Laurin vertyessä otin mukaan käynti-ravi -siirtymisiä, raviväistöjä lävistäjillä sekä takapään väistätystä ympyröillä. Ratsastin myös muutamat kolmikaariset ja aina suoristuksissa lyhensin hieman ravia. Laukkaa otin vain vähän isoilla ympyröillä molempiin suuntiin ja tässä Lauri oli todella hyvä. Laukat nousivat täsmällisesti pelkällä painonsiirrolla ja se oli aktiivista. Loppuun verryttelin pitkään kevennellen pidemmillä ohjilla vaihdellen usein suuntaa.

Vaikka päivä ei ollut kovinkaan kuuma ja itse työskentely tapahtui kuitenkin vain ravissa, oli Lauri silti mukavasti hikinen, joten se pääsi oikein kokovartalosuihkuun talliin palattuamme. Se seisoi oikein kiltisti paikoillaan koko pesun ajan, vaikka omistajan kanssa kaadettiin saavillinen vettä sen päälle päästä häntään asti. Karsinassa se saikin leipää palkkioksi hyvästä ratsastuskerrasta ja fiksuudesta!


Laurista saadaan kuulla varmasti lisää myös tulevaisuudessa, sillä sovittiin omistajan kanssa, että kävisin ainakin silloin tällöin heppasen kanssa ratsastelemassa. Todella mukava työkaveri on siis kyseessä, joten innolla odotan yhteisiä hetkiämme! :)

Tällä kertaa ei valitettavasti ollut kuvaajaa mukana, joten pahoittelen pelkkiä kännykkäkuvia karsinasta! Parempi sekin kuin ei mitään, eikö? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!