keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Uusia hevoskavereita

Eiliseksi oltiin sovittu yhden tutun kanssa, että tulisin kokeilemaan hänen suomenhevosiaan selästä käsin. Päädyin kuitenkin ratsastamaan vain yhden hevosen, Musti nimisen hurmurin! Ensi viikolla pitäisikin sitten käydä myös toisen suokin selässä :)

Musti on aika iso ja kookas suomenhevosruuna, mutta kiltteydessään voittaa kaikki hevosystävät mennen tullen! Haettiin se ihanan metsäiseltä laitumelta, mistä se osasikin itse kävellä kujia pitkin lähes tallin ovelle asti. Suloisilla nappisilmillään se tapitti minua ja ihmetteli, miksi minulla kestää niin kauan kävellä hänen perässään kivikkoista tietä pitkin. Tallissa Musti pääsi mutustelemaan ruokaa sillävälin kun omistaja näytti minulle varusteiden paikat ja muut oleelliset seikat.

r. Pakeneva eli "Musti" 15v.
Kentällä menin vajaan tunnin verran kaikki askellajit läpi ja muita perus koulukiemuroita. Eihän ruunanrupsukka paljon mitään entisenä ravurina osannut, mutta hirveästi se ainakin yritti! Käynnissä se oli todella hyvä ja miellyttävä, mutta ravissa se lompsotti vain turpa pitkänä kenttää ympäri. Laukka oli odotusten mukaisesti reipasta ja se tiputti herkästi raviin, mutta pystyi sitä sentään hieman säätelemään. Lopussa se oli hieman häslä ja tuuppasi oikomaan paljon varsinkin päädyissä, mutta tarpeeksi kauan kun hinkkasin ympyrällä harjoitusravissa, niin alkoi poikakin rauhoittua ja väläytteli hienoja raviaskelia! Käynnissä käveltiin vielä hetken aikaa kentällä ja lopulta päästiin peruuttaen portista ulos! Oikea mammanmussuka tuo on, hirveän kiltti ja symppis mielikuva jäi kyllä hevosesta. Saa nähdä, tullaanko Mustia näkemään vielä jatkossa täällä blogin puolella ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!