torstai 2. heinäkuuta 2015

Vakavasti otettava puskaratsukko [Videopostaus]

Nyt taidamme etsiä Hugon kanssa kultaista keskitietä, kun ollaan liikuttu ratsastuksen suhteen laidasta laitaan. Viimeviikolla yritimme matkia esteratsukkoa ja eilen olimmekin hyvin vakavasti otettavia maastosamoilijoita! Oltiin siis suunniteltu jo etukäteen tätä retkeä Emman kanssa, ja eilen olikin säätä myöden täydellinen päivä toteuttaa idea! Ulkona oli varmasti lähemmäs +25 astetta lämmintä ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, joten kentällä ei olisi melkeen mitään pystynyt edes tekemään. Metsässä käveleminen oli siis juuri sopivaa puuhaa.


Edellisenä päivänä olimme jo suunnitelleet hieman reittejä ja saatiin sovittua myöskin kuvaaja mukaamme! Jennalle siis iso kiitos meidän mukana roikkumisesta. Saatiin myös hyvä idea pysähtyä matkan varrelle evästämään ponien kanssa, joten reppuun pakattiin myös hurjasti syötävää ja juotavaa mukaan. Pojille tietysti myös parit omenat kiitokseksi :) Suitsien päälle puettiin riimut ja reppuun mukaan kaviokoukku ja muita tarpeellisia varusteita. Jalkoihin pojat saivat myöskin painobootsit, Gletti hieman kevyemmät ja Hugo painavemmat. Riimunnarut solmittiin vyötärömme ympärille, jotta ne olisi nopeasti saatavilla. Maneesissa kävelimme muutaman kierroksen ja Gletti juoksutettiin varmuuden vuoksi, ja sen jälkeen käännettiin turvat kohti tuntemattomia maastopolkuja!

Näin hienoja maastoja meiltä löytyy! Tuo tie on kuin luotu tölttäämiseen.


Ensimmäiseksi päätettiin mennä etsimään (jo kuivunut) uittopaikka. Oltiin saatu kaverilta vinkkaus, että tällainen paikka on muinoin ollut olemassa, joten mielenkiinnosta kävimme tarkastamassa uittolammen kunnon. Eihän siellä mitään lampea enää ollut, mutta pieni lätäkkö löytyi yhdestä nurkasta. Päätettiin heti Hugon kanssa mennä nuuhkimaan lammikkoa ja poika kävelikin heti reippaasti veteen! Mitään ongelmaa veteenmenossa ei ollut havaittavissa, vaikka maneesissakin työskennellessä kaikki tummat kasteltut kohdat ovat aiheuttaneet pienelle ponille suurta järkytystä :D Olin siis hyvin hämmästynyt tästä yllättävästä rohkeudesta, ehkä aurinko oli pehmittänyt pojan päätä.



Sen sijaan Gletti mietti pitkään, uskaltaako se kastella etutassujaan vedessä :D



Lähdettiin hetken päästä takaisinpäin ja otettiin muutamat tölttipätkät sopivilla suorilla. Maastossa kun on niin paljon helpompi treenata tölttiä, joten käytimme tilaisuuden hyväksemme. Molemmat pojat näyttivätkin hurjan kivaa tölttiä ja varsinkin Hugo tölttäsi puhtaasti ja hyvässä rytmissä. Risteyksessä valittiin jälleen uusi tienhaara ja lähdettiin tutkimaan, mitä metsäpolulta löytyisi.




Ja sieltähän löytyi vaikka ja mitä! Käveltiin yhden mukavan pysähdyspaikat ohitse, jolle ajattelimme pysähtyä paluumatkalla. Käveltiin pitkään metsäpolkua pitkin aina peltoaukeamalle asti, jossa päätettiin kääntyä ympäri. Vastassamme olikin mukavan loiva ylämäki, jonka päätimme laukata rauhallisesti ylös. Hugo eteni hitaasti ja nätisti, mutta Gletti kiilasi ohi ja näin Hugokin alkoi vähän kilpailemaan ja pisti vauhtia kinttuihinsa. Ensi kerralla Emma saa luvan pysyä vaikka hännässämme kiinni jos ei pysty pidättämään innokasta hevostaan ;)

Pysähdyspaikkamme oli mukavassa kohtaa ihan tien tuntumassa ja me kuskit pääsimme istumaan kaatuneiden puiden runkojen päälle ja hevoset söivät nätisti ruohoa narun päässä. Eväinä oli mm. muffinsseja, leipää, sipsejä ja juissia. Kaikkea emme kuitenkaan ehtineet tai jaksaneet syödä, joten söimme loput ruoat tallinpihassa. Pysähdyimme noin vartiksi metsään, josta jatkettiinkin kotia kohtin.



Vajaa kuuden kilsan lenkki tulikin tehtyä! Ensi kerralla mennään vielä pidemmälle ja etsitään uusia polkuja.
Loppumatka menikin mukavasti pitkin ohjin kävellen ja rupatellen niitä näitä. Kaikille jäi erittäin hyvä mieli puolentoistatunnin lenkistä, eikä nyt tekisi enää ollenkaan mieli mennä kentälle hinkkaamaan :D Pojat käyttäytyivät niin fiksusti, että olemme oikein ylpeitä niistä! Maastoretkeily kerran viikossa tekee mielelle tosi hyvää ja loppuviikon jaksaakin työskennellä aivan uudella tavalla. Pitääkin tästedes maastoilla useammin ja jättää kenttätyöskentely vähemmälle :)

Hugo ruokatauolla! Ja tän jälkeen se yritti pussata mua... :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!