perjantai 18. syyskuuta 2015

Ei mitään uutta


Hevostelun saralla mitään kovinkaan mullistavaa ei ole tapahtunut, vaikka olenkin palannut nyt normaaliin rytmiin. Keskiviikkona meillä oli tarkoituksena olla taas koulutunti, mutta se sitten peruuntuikin ja ratsastin Hugon itsenäisesti loppuun asti. Verkkasin hevosen nopeasti siinä uskossa, että opettajamme tulee pian aloittamaan tunnin, mutta hänen tullessaan Emma pistikin hänet Gletin selkään ja siinä menikin koko lopputunti.

Nopean verryttelyn jälkeen oli hieman inhottavaa alkaa kokoamaan palasia takaisin yhteen yksinäni, mutta keksin sentään jotain ajateltavaa ponille. Pyörisin hetken aikaa volttikahdeksikolla, mikä paljastuikin hyväksi tehtäväksi ja tätä tulen tekemään jatkossakin. Otin myös hieman raviväistöjä aika huonolla menestyksellä, sillä Hugo oli edelleen täysin tyhjä vasemmasta ohjasta. Myöskään oikealle päin taivutuksistakaan ei meinannut tulla mitään, kun poni ei tukeutunut ulko-ohjaan.



Työstin hevosta normaalia kauemmin ravissa, sillä se ei jotenkaan tällä kertaa luonnistunut sitten yhtään. Pienen hengähdystauon jälkeen nostin oikean laukan ja pyöritin sitä erilaisilla ympyröillä. Vitsi miten hyvältä se tuntui selkään! Nostot olivat täsmällisiä ja voimakkaita ja laukka rullasi hyvin. Tein muutamia siirtymisiä ravin ja laukan välillä ja ne sujuivat todella hyvin. En viitsinyt nostaa toiseen suuntaan laukkaa ollenkaan, sillä tämä oikea on meille hankalampi kierros ja nyt alusta asti kaikki tuntui hyvältä. Kiitin ponia runsaasti ja annoin sen ravata hetken omaan tahtiin.


Loppuun otin vielä yhden kierroksen verran tuntumaa hitaaseen tölttiin, sillä ruuna keräsi laukasta niin paljon kierroksia. Hugo malttoi mielensä ja menohalunsa niin hyvin, että kierroksen jälkeen annoin luvan siirtyä raviin ja samalla sekunnilla se ponnisti voimakkaasti eteenpäin. Ihan itsekin yllätyin, miten kovaa sen on täytynyt hillitä mielensä töltissä, jos se raviin ponnisti noin kovalla innolla. Taputin Hugoa runsaasti ja aloin loppuverryttelemään pidemmällä ohjalla.


Lähdenkin tästä hetken päästä pitkästä aikaa Laurilla ratsastamaan ja hakemaan samalla parit hevoset sisälle, kunhan tuo älytön kaatosade vain lakkaisi. Saa nähdä, missä kunnossa kenttä on vai pitääkö maneesiin taas raahautua. Hugon ratsastelusta on muuten myös liikkuvaa kuvaa ja julkaisen videon seuraavassa postauksessa, kunhan sen vain saan :) Kiitokset kuvista Emmalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!