sunnuntai 27. syyskuuta 2015

ᐯIᗪEOᑭOᔕTᗩᑌᔕ Esteratsukkoa leikkimässä

Juuri kun pari kuukautta sitten ehdin vannoa, että meidän estetreenimme ovat ohi ja keskitymme pelkästään maastoiluun ja sileäntyöskentelyyn, niin lupauduin osallistumaan kavalettitunnille Hugon kanssa. Päätin ottaa tämän kertaisen itselleni haasteena ja ponille jumppatuntina vastaan. Ainahan voi lopettaa kesken, jos mistään ei tunnu tulevan yhtikäs mitään. Hugolla ei ollutkaan nyt pitkään aikaan menty mitään puomeja korkeempia, joten tämä oli sille mukavaa mielenvirkistystä.

Sain tiistaina syntymäpäivälahjaksi kauan toivotun GoPro Hero3+ -kameran ja se pääsikin heti käyttöön tunnille. Hieman oli vielä säädöt hakusessa ja kamera ei kuvannut mielestäni tarpeeksi hevosta, mutta on tämäkin nyt parempi kuin ei mitään.
Naurattaa tuon kypärän valuminen silmille kameran painon takia, ainakin piti ratsastaa leuka ylhäällä :D

Aloitettiin tunti ratsastamalla käynnissä puomien yli ja tekemällä päätyihin raviympyrät vuorotellen hitaammassa ja nopeammassa tahdissa. Hugo oli yllättävän hyvä ja rento ratsastaa, sillä se sai edetä vapaammassa muodossa pää ylhäällä sekä hieman reippaammassa temmossa. Puomeille se kaahasi korvat hörössä ja nosti innoissaan kinttujaan korviin asti. Tultiin puomeja molemmista suunnista ja välillä niitä nostettiin toisesta päästä korkeammiksi. Tämä oli hevoselle todella hyvää jumppaa, sillä se ei aina keskity jalkojensa sijaintiin vaan kauhoo menemään kuin pikajuna. Ratsastettiin puomeille niin keventäen kuin kevyessä istunnassa.


Pienen kävelytauon jälkeen opettaja nosti puomit ristikoksi, jota tultiin muutamaan otteeseen ravilähestymisillä. Meillä sujui tämä tasaisen varmasti ja Hugo oli innoissaan menossa. Ponnistuspuomin ansiosta ei tullut yhtäkään päätöntä surmanhyppyä, vaan hevonen odotti nätisti sopivalle etäisyydelle ja ponnistus lähti rehellisesti takaosan lihaksistosta. Kyydissä oli myös helpompi pysyä hypyn suuntautuessa enemmän ylöspäin kuin ennen.

Lopuksi este korotettiin noin 45cm minipystyksi, jota tultiin kolmeen kertaan. Saatiin Hugon kanssa lupa lähestyä laukassa, jottei se olisi rymistellyt huonolla tekniikalla esteestä läpi. Ensimmäisellä kerralla meillä tuli todella hyvä ja onnistunut hyppy, toisella näin jo kaukaa että lähestyminen ei onnistu ja kolmas oli ihan ok. Tärkeintä oli kuitenkin se, että ratsukolla oli hauskaa ja vielä turvallisesti valvovan silmän alla! Oli kyllä ihan huippua päästä jumppailemaan tunnille, sillä yksin hyppäämisessä on aina riskinsä.

Itsellä on vielä hieman hahmottamista myötäyksen kanssa. Koskaan en muista, että ponilla onkin astetta lyhyempi kaula!
Lopputunnista teimme vielä pienimuotoista ympyräharjoittelua puomeilla. Ratsastettiin ensin käynnissä neljän maapuomin yli, joihin jokaiseen väliin kuului tulla vain yksi askel. Meillä oli Hugon kanssa hieman ongelmia, sillä sen käynti ei ole selkeän puhdasta, joten yksi askel kerrallaan eteneminen on sille todella haastavaa. Muutamaan otteeseen se siirtyikin puomeilla raviin saakka helpottaakseen ylitystä. Saatiinkin kotiläksyksi treenata enemmän juurakkoisessa maastossa käyntiä sekä kentällä puomeja. Askellaji nimittäin paranee ja vahvistuu sitä mukaa, mitä enemmän sitä ratsastaa. Puomeja tultiin vielä ravissa, mikä olikin meille helpompaa. Aloitettiin ihan sisälaidasta, jolloin välit olivat meille sopivat. Lopussa tultiin vielä keskeltä yli, jolloin hevosen täytyi venyttää askeltaan. Tämä harjoitus meni meiltä kummassakin suunnassa hyvin ja saatiin lopetella. Hugo oli kyllä kieltämättä aika väsynyt! Hikinen se ei ollut juuri yhtään, mutta kova keskittyminen sai sen uupuneeksi. Treeni tehosi siis juuri oikeaan paikkaan ;)


Laurin ratsastuksesta on alkuviikosta tulossa vielä postausta GoPro-videon kanssa. Myös Emman blogin kanssa yhteistyönä järjestettävä kilpailu on työn alla, ja siitä ilmoitamme tarkemmin lähipäivinä! Pysykää siis kuulolla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!