torstai 19. marraskuuta 2015

Tölttikone

Hugon ratsasteluista olikin kerääntynyt ennen sunnuntaita mukavasti taukoa omien koulutöitteni sekä hevosen rokotuksen takia. Viikonlopuksi olin kuitenkin sopinut ratsastuskerran ja päätettiin suunnata pitkästä aikaa yksin maastoon. Kuten hieman arvelin, toimi poni aivan mielettömän nätisti ja fiksusti kun muita hevosia ei ollut menoamme häiritsemässä. Muutenkin kevyemmän viikon jälkeen lähdin myös maastoon rennolla fiiliksellä ja kävelimme loppujen lopuksi aika paljon. Ratsastin saman tutun lenkin kuin aikaisemmin ja matkaa kertyi reilut 6km. Olimme kävelystä huolimatta oikein ennätysnopeita ja koko reissuun kului vajaa 50 minuuttia! Tallinpihassa oli ennen ratsaille nousua hieman säätämistä, minkä johdosta tuo matka-/aikamittari näyttää vähän isompia lukuja.

Kun Hugo kerrankin tuntui hyvältä ja luotettavalta, päätettiin mielenvirkistykseksi ottaa hieman reippaampaa tölttiä pitkällä suoralla. Ja voi että miten se pinkoi menemään! Itselläni oikein vesi valui silmistä tuossa menossa enkä voinut tehdä muuta kuin hymyillä. Meillä oli niin hauskaa! Huginn ei olisi millään malttanut hidastaa kun juuri oltiin päästy vauhtiin, mutta ponin mieleksi otettiin vielä reipasta ravia kun käännyttiin toiselle polulle. Videolta kuuluukin hauskasti kavioiden kopse töltissä ja muihin ravi/tölttipätkiin verrattuna näkee selvästi, kuinka kovaa todella menimme. Eikä missään vaiheessa ollut tunnetta, etteikö hevonen olisi hallinnassa! Pitääkin joku kerta saada joku kaveri lahjottua mukaan, jotta saadaan todisteita tuosta töltistä ihan ulkopuolisen kuvakulmasta ;)






P.S!
Ensi viikolla onkin luvassa jotain uutta tuttua ja jännittävää jossain muualla kuin Suomessa! Kuva alhaalla olkoot tällä kertaa vihjeenä, osaako kukaan arvata? ;)

2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti!