tiistai 24. marraskuuta 2015

Laurin kuulumisia


Viimeisimmästä Lauri-aiheisesta postauksesta onkin jo aikaa! Tässä välissä ollaan ehditty koulutuuppailemaan kentällä, maastoiltu sekä tuuppailtu hieman lisää. Ihana Emma on raahautunut tallille kanssani ja räpsinyt meistä paljon kuvia. Vaikka illat ovat jo kovin nopeasti pimenemään päin, tulee alkutunnista vielä ihan siedettävää materiaalia. Onneksi hirveän kylmä ei ole vielä ollut, joten ollaan paksukarva-Laurin kanssa pärjätty hienosti ulkona vähän myöhemminkin illalla!

Valitettavasti en muista enää kovinkaan tarkasti, mitä kolme viikkoa sitten treenasin Laurin kanssa, mutta taisin tehdä muutamia väistöjä käynnissä sekä ravissa ja pyörittää laukkaa hieman normaalia enemmän ympyröillä. Tätä kertaa ennen olinkin kertonut, miten se oli alkanut tahdittaa takapäällään lopputunnista, mutta omistajan mukaan se on täysin harmitonta ja kuuluu vanhuudenvaivoihin. Myös tällä kertaa Lauri teki sitä mutta aloitti jo alkutunnista. Hetken pohdittiin Emman kanssa, mitä tekisimme, mutta päätettiin jatkaa varovaisesti ravissa ja katsoa miten käy. Aavistuksemme osuivat oikeaan ja tahdittaminen loppui hevosen vertyessä. Loppuajan Lauri olikin oikein mukava ja miellyttävä ratsastaa eikä liikkeessä ollut mitään vikaa. Tallissa hoidin kuitenkin jalat vielä ekstratarkasti ja heitin viltin päälle, jottei ruunan lihakset menisi hikoilun jälkeen jumiin.

Epätoivoinen yritys ratsastaa ravia eteen... mutta kyllä se ainakin parin askeleen ajaksi!

Nyt on Laurikin saanut ihan omat esittelysivunsa! Muutenkin päivitin blogin sivuja ajankohtaisempaan ja selkeämpään suuntaan, joten käykää ihmeessä kurkkaamassa! Tästä ruunasta on tulossa vielä toinen postaus viimeviikon treenistä, kunhan vain saan videot itselleni.

Huomenna on Hugon liikutus ja pahoin pelkään, että ajaudumme taas sadetta karkuun maneesiin. Viimeviikon epäonnistuneesta treenistä voitte lukea täältä, ja toivon hartaasti, että ilmat antavat myöten ja päästäisiin maastoon käppäilemään. Maneesi kun on meidän osalta jostain syystä kirottu.

Tämän viikon perjantaina lähdenkin taas Ruotsiin Edeby Ryttargårdin tilalle! Tällä kertaa en mene suinkaan tekemään tavallisia tallitöitä, vaan pääsen osallistumaan tunnetun Johánn Fridgeirssonin viikonloppukurssille! Hän on syntyjään islantilainen valmentaja, joka opettaa pääasiassa aivan tavallisia islanninhevosratsukoita. Hänen metodinsa ovat 100% hevosystävällisiä, joten hän valmentaa ennemminkin ratsastajaa ymmärtämään hevostaan paremmin, selästäkäsin. Odotan kurssia todella innoissani, sillä Johánnista olen kuullut pelkästään hyvää! Toivottavasti tämän jälkeen olen taas astetta parempi ja hevosystävällisempi ratsastaja ;)


2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti!