torstai 13. elokuuta 2015

Rentoa köpöttelyä

Vihdoinkin on saatu myös tänne Etelä-Suomeen lämpimiä kesäpäiviä, tietysti juuri nyt kun koulutkin ovat jo alkamassa. Lämpömittarin lukema on parhaimpina päivinä kohonnut jopa yli 25 asteeseen, eli hellelukemiin ollaan päästy. Kuumat kelit vaikuttavat kuitenkin ratsastukseen siinä mielessä, että kentällä ei tee mieli läkähdyttää itseään tai hevostaan, joten ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä rento maastoilu. Tätä päästiin toteuttamaan myös viime maanantaina Hugon kanssa.

Tallille saapuessani pihalle tuntui sulavan hetkessä, joten hain ripeästi ponin sisälle jäähtymään. Tässä välissä siivosin tarhan ja meinasin itsekin jo nuupahta auringon porottaessa suoraan päähän. Hylkäsin siis idean kentällä ratsastamiseen samantien.
Hugolla olikin tuossa viikko sitten lievä ähky, joten poni oli vielä kevyemmällä liikutuksella ja muutenkin tiukemmassa tarkkailussa ruokinnan ja nesteytyksen suhteen. Ruokaan on lisätty nyt elektrolyyttejä, minkä pitäisi lisätä janoa ja näin ylläpitää hyvä nestetasapaino (varsinkin nyt kuumina päivinä).  Muuten Hugo on täysin kunnossa ja säikähdyksellä selvittiin!

Tein Hugolle letin, minkä jälkeen se näytti ihan kauhistuneelta rotalta! Sain hyvät naurut ruunaa kuvatessani :D
Maastoon lähdettiinkin siis tällä kertaa yksin kun Gletti oli edelleen poissa eikä Emmalla ollut ratsua. Päätin käydä tutkimassa hieman uusia polkuja ja reittejä ja saatiinkin reilu tunti kulumaan metsässä. Alkumatkalla poikettiin pienelle polulle keskemmälle metsää, mutta käännyttiin pian ympäri mutaisen pohjan takia. Tämän jälkeen otettiin monta lyhyttä ravipätkää tietä pitkin sekä pohkeenväistöjä siksakin mallisesti, joilla testasin ponin olevan avuilla.
Noin vartin kävelyn kuluttua saavuttiin "kotipolkujen" jälkeen isolle, tuuliselle peltoaukealle, josta risteyksen jälkeen suunnattiin oikealle. Edessä oli mukavan näköinen tie kohti asuntoaluetta ja tässä otettiin pieni pätkä ravia. Hetken kuluttua huomasinkin ratsastavani kohti hevoslaidunta ja kulman takaa tulikin juosten vastaan kaksi islanninhevosta sekä pieni musta shetlanninponi! Jäätiin hetkeksi laitumen eteen ihailemaan uusia kavereitamme, jotka olisivat selkeästi halunneet tulla mukaamme. Hugo ei onneksi sen suuremmin välittänyt hevosten riehumisista vaan jatkoimme rennosti köpöttelyä tietä pitkin.


Pian eteemme aukesikin hieman pidempi suora tie ja ajattelin kokeilevani hieman tölttiä. Hugo kyllä tölttäsi mielellään, vaikka se jäikin hyvin hidastempoiseksi. En antanut asian häiritä ja pian annoin Hugon ravata hyvän tölttisuorituksen jälkeen. Tämän jälkeen käveltiinkin suunnilleen vartin verran tietä pitkin ja saavuimme uudestaan samalle peltoaukealle. En kuitenkaan löytänyt tarpeeksi lyhyttä tietä takaisin alkuristeykseen, joten päätin kääntyä ympäri ja ratsastaa samaa tietä takaisin tutulle kotipolulle. Paluumatkalla ravasin loivan mäen ylös, jossa Hugo selvästi tahtoi mennä kovempaa ja laukata. Huomasin tilaisuuteni tulleen, joten heti mäen jälkeen istuin alas satulaan ja lyhensin ponia tölttiin asti. Ja voi mieletön miten upeaa tölttiä sieltä tulikaan! Tahti oli just eikä melkein täydellisen puhdas ja vauhti oli reipas. Töltättiin sama pitkä pätkä takaisin, jolla menomatkalla otin tölttiä ja tällä kertaa se oli aivan virheetöntä. Hugoa oli ihan loistava huijata tällä tavalla, koska nyt sillä oli itsellään tarpeeksi menohaluja ja mun piti vain pitää tuntuma tasaisena ja hevonen koottuna.

Töltin jälkeen kehuin ja taputtelin Hugoa hirveästi, jonka jälkeen ravattiin raauhassa pidemmällä ohjalla samojen hevosten ohi kotiin päin. Yhdestä asunnosta tuli ihmisiäkin meitä ihmettelemään ja vilkutettiin siinä sitten toisillemme. Koko loppumatka eli suunnilleen 20 minuuttia käveltiinkin kotiin, jonka jälkeen poni pääsi ihan kokovartalosuihkuun. Kyllä se vain niin tyytyväiseltä vaikutti! Tuo rento maastoilu tekee ihan mielettömän hyvää koko ratsukolle, kun pääsee vähän päätä tyhjentämään ja näkemään uusia maisemia.


Huomenna eli perjantaina onkin tarkoitus nousta Lauri-suomenhevosen selkään, joten toivotaan hieman viileämpää ilmaa, jotta kentälläkin uskaltaisi työskennellä. Blogiin ja sen sisältöön on nyt syksyn aikana tulossa joitakin muutoksia, ja saa nähdä, miten arki lähtee tästedes rullaamaan. Siitä kuitenkin lisää seuraavassa postauksessa!

2 kommenttia:

  1. Ihana rotta XD en malta oottaa et pääsen itekki tutkii noit maastoja, vois tehdä terää nyt ku on näi kivat kelit! 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se oli vähän erikoinen :D ja joo mennää yhes!

      Poista

Kommentoi rohkeasti!