lauantai 29. elokuuta 2015

Vauhtiveikko hyppäämässä

Voi miten hyvälle tuulelle voi itse tulla kun pienellä hevosella on hauskaa. Hugolla on nyt koko viime viikko ollut suht rento ja tiistai sillä oli kokonaan vapaa, joten en yllättynyt yhtään, kun keskiviikkona allani olikin Formula 1 auton tyyliin sekunnissa nollasta sataan kiihtyvä villihevonen. Pystyimme vihdoin toteuttamaan kavalettitreenisuunnitelmamme, sillä ulkona oli mukavan viileä ilma eikä kenttä sateen jäljiltä pöllynnyt yhtään. Kasasimme siis toiselle pitkälle sivulle kolme puomia ravivälein (nämä muutettiin myöhemmin puomikasaksi), lävistäjälle minikavaletti sekä kentän pituushalkaisijalle pienen pieni ristikon tapainen puomirykelmä.

Käynnissä ensin puolipitkillä ohjilla puomien yli.





Kyllä ne kintutkin sieltä nousee!
Pojille sattuikin kengitys juuri samalle päivälle, mutta Hugo oli jo valmiina talliin tullessamme. Pääsin siis ensimmäisenä ratsastamaan. Jo heti selkään noustessa tiesin, että tästä tunnista oli tulossa hurjan vauhdikas, sillä Huginn tuntui lähes räjähtävän käsiin. Käynnissä hain pääasiassa vain rentoutta ja tulin erilaisilla teillä puomeja, jotta poni joutuisi keskittymään jalkoihinsa. Hugo tuntui kuitenkin erittäin miellyttävältä ratsastaa, joten siirryin aika pian raviin. Verryttelin aika kauan keventäen pidemmillä ohjilla, eikä poni kiihdytellyt yhtään mihinkään suuntaan. Se vain pärski tyytyväisenä ja venytti kaulaa eteen-alas. Pari kertaa kavaletilla se otti puomin mukaan, mutta ravipuomeille se oikein hypähteli lennokkaasti. Tulin näitä kavaletin korkuisia esteitä aina satunnaisessa järjestyksessä kaikilla mahdollisilla teillä ja Hugo tuntui mukavan vastaanottavaiselta, joten nostin laukan aika pian.
Kuten ilmeestänikin huomaa, Hugo tuli pikkasen lennokkaammin puomeille, mitä odotin :D




Laukkaa pyöritin hetken aikaa pienellä ympyrällä kentän toisessa päädyssä, jotta Hugo saisi purettua suurimmat energiat pois ja kuuntelisi hyvin pidätteitä. Tässä välin Emma kokosi ravipuomit kasaksi, joita päästiinkin pian ylittämään. Koko ratsastuksen tarkoituksena oli alunperin treenata laukanvaihtoja kavaleteillä ja puomeilla, mutta kaikki keskittyminen meni Hugon laukan säätelyyn. Liian monta kertaa se loikkasi kaukaa esteiden yli, joten uudeksi tavoitteeksi muotoutui esteiden ylittäminen rennosti ja hyvästä hyppypaikasta.


Ponin mielestä paras ratkaisu jalkojen sijoitteluun :D

Astetta isompi hyppy!


Venyy venyy.
Kun itse olin poniin ja sen ratsastettavuuteen tyytyväinen, aloin lopettelemaan hyppäämisen ja siirryin keventelemään ravissa puolipitkillä ohjilla. Hugolla oli edelleen runsaasti menohaluja, mutta nyt se oli jo selkeästi rennomman oloinen ja ravasi mukavan pyöreänä välillä venyttäen alaspäin. Istuin hetkeksi alas harjoitusraviin ja työstin ponia muutamilla pohkeenväistöillä ja peräkkäisillä suunnanmuutoksilla. Loppua kohden Hugo oli jo niin rauhallinen, että sitä piti melkein komentaa vielä ravaamaan eteen. Käynnissä se pärski jälleen itseensä tyytyväisenä ja väsyneenä. Lopulta kelloa katsoessani olinkin ratsastanut vain reilu 45 minuuttia, joten treeni oli nopea mutta tehokas. Mitä sitä enempää hinkkailemaan, jos kaikki sujuu hyvin :)


Pahoittelen musiikin epäsopivuutta videoon! YouTube poisti alkuperäisen musiikin, joten jouduin valitsemaan hyvin pikaisesti uuden biisin. Video on rytmitetty tämän kappaleen mukaan, joten sen voi halutessaan laittaa taustalle pyörimään.

Koko ratsastuksesta jäi kyllä itselleen todella hyvä mieli, sillä hevonen virkistyi selvästi hieman erilaisesta liikuntamuodosta, johon se on tottunut. Tällä kertaa ei tullut yhtä päättömiä ja tasapainottomia surmanhyppyjä, kuten viimekerralla. Jotain edistymistä siis :) Eilen pitikin mennä taas Laurin kanssa ratsastamaan, mutta omien koulukiireideni takia oli tämä kerta pakko jättää välistä. Ensi viikolla mulle onkin todennäköisesti varattu jälleen uusi suomiruuna, saas nähdä miten meidän käy ;)

2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti!