tiistai 18. elokuuta 2015

Vailla määränpäätä


Viime perjantaina kävin hieman käppäilemässä Laurin kanssa. Ulkona oli harmikseni kuitenkin todella lämmin, joten ajattelin kevennellä vain rennosti kentällä. Sinne päästyä vaikutti Lauri jotenkin väsyneeltä ja nuutunelta, joten otin vain ihan muutamat pätkät ravia ja työstin käyntiä sitten hieman enemmän. Noin kahdenkymmenen minuutin kuluttua päätin kuitenkin jättää kenttätyöskentelyn sikseen ja suunnattiin maastoon viilentymään, sillä itselläni ei ollut sydäntä alkaa työstämään jo valmiiksi väsynyttä hevosta kovalla helteellä.
Maastossa olikin ihanan viileää ja tuulista, joten päätin työskennellä ravissa enemmän. Kuten viimekerralla Hugon kanssa, otin nyttenkin monta lyhyttä ravipätkää, ihan parin askeleen mittaisia vain, jotta sain hevosen kuulolle. Lauri olikin oikein innokas, mutta miellyttävä ratsastaa ja vastasi apuihini nopeasti. Ratsastettiin noin parin kilometrin matka kuivuneelle uittopaikalle asti, jossa käännyttiin ympäri. Loppumatkalla ravattiin hieman pidempiä ja rennompia pätkiä ja Lauri sai myös haukata evästä vähän väliä. Maastossa vietimme suunnilleen saman verran aikaa kuin kentälläkin, joten tällä kertaa ratsastus jäi lyhyemmäksi. Molemmilla oli kuitenkin kivaa ja välillä tekee ihan hyvää ratsastaa vailla määränpäätä.Tulevaisuudensuunnitelmista vielä hieman. Nyt hevoselämässäni tapahtuu pieni muutos, sillä lopetin ratsastuskoulussa käymisen väliaikaisesti. Syitä tähän on monia, joita en täällä blogissa halua mainostaa, mutta luulen tämän olevan nyt paras ratkaisu tähän tilanteeseen. Voi olla, että palaan tunneille vielä vuodenvaihteen jälkeen, mutta sitäkään en uskalla luvata.

Ratsastuskoulutunnit jättivät kuitenkin sen verran suuren aukon hevoselämääni, joten otin Laurin nyt vakituiseksi vuokrahevosekseni! Tällä hetkellä ratsastan siis säännöllisesti Inkisillä Hugolla ja Laurilla kerran viikkoon, joten postaksia on luvassa tavalliseen tahtiin. Kunhan uutta kuva- ja videomateriaalia saadaan molemmista ruunista, aion päivittää blogin ulkoasua ja muutenkin sisältöä ajankohtaisempaan.

Huomenna keskiviikkona päästään pitkästä aikaa Emman kanssa yhdessä tallille ja hieman suunniteltiin jo tulevaa treeniä. Tarkoituksena olisi vetää lyhyt, mutta tehokas kavalettitreeni, mutta saa nähä, antavatko ilmat myöten. Helteen sattuessa taidamme lähteä taas maastoon hellettä pakoon, mutta toivotaan nyt parasta!

2 kommenttia:

  1. Kehityksen kannalta huono ratkaisu. Käytkö sää sitten enää missään hakemassa opastusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän kyllä, mutta nyt tulevan kauden aikana ehdin keskittyä kouluratsastukseen paljon tehokkaammin mitä ennen. Satunnaisesti menen varmasti tunneille Hugon ja Laurin kanssa.

      Poista

Kommentoi rohkeasti!