lauantai 17. lokakuuta 2015

Ensimmäistä kertaa pellolla

Tuossa pari viikkoa sitten mulle ja Emmalle ilmoitettiin, että jokaviikkoinen tuntimme on peruttu. Ilma oli kovin nätti ja lämmin, joten saatiin extempore-idea lähteä maastoon tutkimaan meille hieman uudempia reittejä. Emma tiesi yhden sopivan, jolla oli ollut ennestäänkin, joten päätettiin lähteä sinne.

Tallissa hevoset saivat putsit ja suojat jalkaan ja ratsastajat huomioliivit hirvenmetsästyskauden takia. Lähdimme matkaan hieman samanlaisilla varustuksilla kuin kesällä pitkälle retkelle valmistautuessamme, mutta kuitenkin ilman eväitä ja riimunnaruja. Tällä kertaa meillä ei ollut ulkopuolista kuvaajaa mukanamme, vaan kaikki videot tallentuivat omaan GoPro-kameraani.

Videolta näkyykin kaikki olennainen, joten en selitä maastolenkistä sen tarkemmin. Ratsastettiin kivan metsäpolun läpi peltoaukeamalle, jossa käveltiin hetken aikaa ennen ravia. Hugo oli todella energinen ja jännittynyt, joten mentiin koko ajan Gletin takana. Jälkeenpäin mietittynä meidän olisi ehkä kannattanut olla Hugon kanssa ensimmäisinä, sillä aina jonkun takana tullessaan sille tulee hirmuinen kiire ja ahdistus, että mitä jos hän ei pysykkään perässä? Ravattiin peltoa edestakaisin, kunnes palattiin toisen polun kautta normaalille maastoreitillemme. Kävimme kääntymässä vanhalla uittopaikalla ja otimme samalla hieman rennompaa ravia. Uimapaikalla käännyttiin ympäri ja lähdimme tallia kohti. Perille tultuamme kävimme vielä kentällä ratsastamassa kaikki askellajit läpi ja Huginn oli todella hyvän tuntuinen! Otin vain nopeasti rennot laukat molempiin suuntiin ja ravailin pidemmällä ohjalla.


Hugo näytti ihan avaruusoliolta tuon hyönteisloimen kanssa :D Onneksi sitäkään ei tarvitse enää käyttää.
Oli kyllä todella mukava maasto ja hevosillekkin kivaa vaihtelua! Ensi kerralla taidan mennä yksin tuolle pellolle, sillä Hugo keskittyy aina paljon paremmin kun ei ole muita hevosia lähettyvillä. Silloin voin ratsastaa hieman tarkemmin ja vaatia hevoselta enemmän, josko se rauhottuisi myös paremmin ja olisi hyvin kuulolla.

6 kommenttia:

  1. Jeee vihdoi sait tän ulos! Oikein kiva vidi :3

    VastaaPoista
  2. VIIVI onko sulla GoPro! Apua en kestä :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! Sain synttärilahjaks ja tä on ihan huikee :D

      Poista
    2. Hitsi miten huikeeta! Sun täytyy joskus vuokrata mulle :D

      Poista
    3. Joo! Tä on ihan kunnon mega-HD kamera 8) Maastossa varsinki saa tosi kivaa matskuu!

      Poista

Kommentoi rohkeasti!