torstai 15. lokakuuta 2015

Syysmaasto

Eilen päätettiin Hugon kanssa suunnata edellisistä postauksista tutun Sannin ja Ypin kanssa pitkälle maastolle hieman päitä nollaamaan. Suunnitelmissa oli vetää hieman reippaampi lenkki, mutta päädyttiin kuitenkin vain rauhalliseen tölttiin sekä yhteen ylämäkilaukkaan. Hugo oli alkumatkasta aika energinen, mutta kuitenkin todella hyvin avuilla ja muutenkin kuulolla. Käveltiin pitkät alkukäynnit suht rennosti pitkin ohjin, vaikka välillä teinkin pohkeenväistöjä tien laidasta laitaan. Ehdittiin kävellä varmasti lähemmäs puoli tuntia ennen ensimmäistä töltti-/ravipätkää.

Koko ratsastukseen meni vajaa 1,5h kenttäratsastuksineen päivinen. Tuon mittarin unohdin sulkea vasta tallissa, minkä takia  kesto näyttää hieman pidemmältä kuin mitä se todellisuudessa oli.  

Hugo yllätti todella positiivisesti ja oli hurjan yhteistyöhaluinen koko lenkin ajan! Tölttiä mentiin juuri siinä vauhdissa jota halusin ja poni pysähtyi nätisti hieman hitaampaa Ypiä odottamaan. Vain lyhyen laukkapätkän jälkeen se kävi liian kuumana ja jouduttiin kävelemään Ypin pepussa kiinni, jotta pieni poni malttoi kävellä eikä ravata hieman juurikkoisessa maastossa. Käännyttiin kuitenkin pian syvemmälle metsään, jossa oli selkeät polut, mutta missä kuitenkin piti keskittyä jokaiseen askeleeseen jos halusi selvitä kompuroimatta. Tämä oli fiksu veto laukan jälkeen, sillä Hugo joutui malttamaan mielensä ja kävellä varovaisesti. Muutaman minuutin kuluttua se olikin jo hyvin rauhallinen ja saatiin siirtyä taas kulkemaan ensimmäisiksi. Mentiin vielä kuivuneen lammen kautta toiseen metsään, missä kasvoikin tiheästi puita ja jossa jalkani olivat jälleen vaarassa liiskautua hevosen ja puiden väliin. Onneksi Hugo on sen verran kapea, että pystytään suht helposti välttämään suuremmat naarmut ja kolhut!

Kotimatkalla otettiin vielä vähän tölttiä, mutta muuten koko matka käveltiin. Lenkkiin meiltä kuluikin reilu tunti! Käytiin vielä ihan nopeasti kentällä ratsastamassa kunnolla avut läpi, jonka jälkeen ruuna pääsi talliin kuivattelemaan villaloimen alle.

Pahoittelen musiikin epäsopivuutta videoon, alkuperäinen kappale poistettiin jälleen, minkä johdosta jouduin valitsemaan YouTuben omasta musiikkivalikosta nopeasti uuden tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti!