maanantai 19. lokakuuta 2015

Koulutuuppausta

Perjantaina päätimme yhdessä Sannin kanssa ratsastaa suomiruunamme hieman tarkemmin ja pitää oikein kunnon koulutuuppaustuokio. Tallille tullessani siivosin ensin Emman kanssa Hugon tarhan, jonka jälkeen haettiin Lauri sisälle. Se onkin jo alkanut kasvattamaan mukavaa talvikarvaa, joten kura ja muu lika istui tiiviimmin karvassa kuin ennen.

Ennen ratsastusta mulla oli tietynlainen visio mielessä, mitä tällä kertaa treenailisin. Työskentelisin paljon harjoitusravissa ja kahdeksikolla, jolla tekisin myös väistöjä sekä siirtymisiä. Tällä ajatuksella menin pitkälti koko tunnin ajan. Heti alkajaisiksi heitin jalustimet pois jalasta, jotta sain oman istuntani ravissa kuntoon. Aloitin kahdeksikolla niin, että ravasin ja taivuttelin keskikohdassa ja "päädyissä" siirryin hyvissä ajoin käyntiin ja väistätin hevosta sivuttaissuunnassa. Alkuun Lauri oli ihan kuuro edestä ja vain puri kuolaimeen, mutta monien puolipidätteiden sekä valmisteluiden avulla se pehmeni suustaan ja tuli vastaanottavaisemmaksi. Tein tätä harjoitusta hetken aikaa, jonka jälkeen jatkoin kahdeksikkoa harjoitusravissa tehden vähän väliä siirtymisiä pitkään ja rentoon käyntiin. Pian otin jalustimet takaisin jalkaan ja keventelin uraa pitkin muutaman kierroksen verran.

Ypi on ystävä <3

Laukkaa otin oikeaan kierrokseen vain vähän, perimmäisenä tarkoituksena opetella itse istumaan siinä. Laurilla kun on hyvin keinuhevosmainen laukka johon en ole tottunut, niin helposti irtoan liikaa penkistä sekä jalkateräni vääntyvät sojottamaan ulospäin. Nyt keskityin oikein kunnolla omaan istuntaani, eikä se loppupeleissä näyttänytkään enää niin kamalalta!
Verryttelylaukan jälkeen työskentelin vielä hetken aikaa harjoitusravissa pääasiassa siirtymisiä tehden. Nyt Lauri tuntui jo paljon rennommalta ja letkeämmältä, kun se oli saanut oman moottorinsa käyntiin.

No nyt menee ylämäkeen!
Ensimmäistä kertaa Lauri alkoi hetkellisesti myötäämään niskastaan ja muuttui mukavan pehmeäksi ratsastaa!
Loppuun nostin vielä vasemman laukan. Kaverini yllyttivät minut parin kierroksen jälkeen kokeilemaan laukanvaihtoja, sillä Laurin pitäisi osata hoitaa ne puhtaasti. Noh, varmasti hoitaisikin jos kuski osaisi pyytää! Meillä oli hieman kuollut laukka vaihtoja ajatellen, joten Lauri vaihtoi joko ristilaukalle tai kummallisen raviräpellyksen kautta oikeaan laukkaan. Itse kun en noita vaihtoja ole ikinä kunnolla harjoitellut sileällä, joten yhtälö oli aika surkea. Lauri sai kuitenkin taputukset kaulalle hyvistä yrityksistä! Loppuravit hoidin pidemmällä ohjalla, jotta hevonen sai hieman venytellä alaspäin. Jalkauduttuani maahan tehtiin vielä parit kumarrukset, jotka olivatkin Latelle helppo nakki. Tallissa se sai ylleen villaloimen, sillä paksun karvansa takia se oli hikoillut runsaasti treenin aikana.


Jätin videoon poikkeuksellisesti äänet päälle, sillä Emman ja muiden henkilöiden taustaäänet olivat melko huvittavia ;) Kuvista ja videoista isoiso kiitos Emmalle!

2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti!